Донеччину з ознайомчим візитом відвідали представники ОТГ Житомирщини

У Краматорську відбувся круглий стіл керівництва Донецької облдержадміністрації з представниками об’єднаних територіальних громад Житомирщини, під час якого делегатів ознайомили зі специфікою соціально-економічного розвитку області та співпраці з міжнародними організаціями.

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський зауважив, що окрім фінансової спроможності новостворених громад на Донеччині велика увага приділяється розвитку найбільш важливих соціальних об’єктів.

«У наших громадах будуються Центри безпеки, опорні школи, молодіжні центри, спортивні об’єкти, активно впроваджується медична реформа. Кожна громада матиме Центр надання адміністративних послуг. Ми постійно переймаємо найкращих досвід усіх областей України задля покращення умов життя громадян», – заявив Павло Жебрівський.

Під час круглого столу в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Людмила Биченко заявила, що дві громади Донеччини – Лиманська та Шахівська – увійшли у 20 найбільш спроможних громад України.

«Головним принципом формування громад у Донецькій області є їх фінансова спроможність. Громада повинна бути прибутковою, тому наші ОТГ – одні з найкращих в Україні. Субвенції, які надходять від державного та обласного бюджету, використовуються в першу чергу на відновлення та розвиток інфраструктури, що сприяє розвитку громади», – підкреслила Людмила Биченко.

Також під час круглого столу очільник області та керівники структурних підрозділів ОДА розповіли присутнім про практику співпраці з міжнародними організаціями та донорами. Так, директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко зазначила, що представники міжнародних організацій приділяють велику увагу підготовці проекту, проте під час виконання роботи проводяться швидко та якісно. Вона наголосила, що донори в першу чергу орієнтуються на кінцевий результат та корисність проекту для мешканців громади.

Під час візиту до Донеччини делегати від громад Житомирської області оглянуть вже завершені та працюючі об’єкти та поспілкуються з керівниками ОТГ, які отримали міжнародну допомогу.

Департамент інформаційної   та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *