Герой України відвідав дітей в оздоровчому комплексі «Перлина Донеччини»

Хто з хлопців не мріє про великі і гучні перемоги? Хто не хоче стати успішним і знаменитим? Немає таких! «Я хочу!», «Я доб’юся!», «У мене все вийде!» – з такою впевненістю живуть сьогодні багато школярів.

    Дуже добре, що у них такий настрій. На те вона і молодість, щоб зухвало піднімати життєву планку на захмарну висоту. А якщо в цих прагненнях тебе підтримує шестиразовий чемпіон, орденоносець, Герой України? Тоді твоя мрія юності отримує ще більше шансів бути втіленою в життя.

Запрошення приїхати в обласний молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини» і поспілкуватися з хлопцями, які там зараз відпочивають, Віктор Смірнов прийняв з великим задоволенням: «Мені є про що розповісти дітлахам. Нехай знають, як потрібно вміти працювати на свою мрію, якою нелегкою дорогою ми йдемо до спортивних перемог ».

Зустрічі Віктора Смірнова з дітьми, які відпочивають зараз в оздоровчому комплексі «Перлина Донеччини», проходили в кінозалі. Приміщення невелике. Більше двох загонів вмістити в ньому не реально. А якщо врахувати, що зустрічі тривали хвилин по сорок і що в «Перлині» сьогодні 18 загонів … Тому поспілкуватися з прославленим спортсменом, звичайно, змогли далеко не всі бажаючі. Хоча інтерес до іменитого гостя у дітвори, судячи з їхньої реакції на розповіді Віктора Смірнова, був великим.

Після перегляду відеорепортажу, зробленого під час Паралімпійських ігор в Лондоні, де Віктор Смірнов завоював золоту медаль, хлопці засипали гостя питаннями: «Що ви відчували після переможного запливу?», «Які відчуття були у вас, коли в вашу честь звучав Гімн України?» , «Яким був розмір премії за перемогу?» і.т.д. Були й несподівані питання. Наприклад, «Скільки часу ви зможете затримати дихання під водою?».

Пролунало запитання і про те, як Віктор Смірнов втратив зір. «Мені було дев’ять років. Ми з друзями грали з петардами. Вони вибухнули … Зір врятувати не вдалося … », – чесно відповів Віктор.

 На столі перед гостем лежали всі головні медалі Віктора Смірнова, якими відзначені його спортивні досягнення за майже два десятиліття. Їх, ці медалі, в кінці зустрічі мав можливість потримати в руках кожен бажаючий.

 А в цей час Андрій Бірюлін і Денис Велигура  (тренери з плавання Віктора Смірнова ) на березі озера проводили уроки плавання. До речі, виявилося, що приблизно десять відсотків хлопців або взагалі не вміють плавати, або тільки те і вміють, що так-сяк триматися на воді …

Подібні зустрічі з дітлахами оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини», уроки плавання, за словами Віктора Смирнова, він планує провести тут і в наступній оздоровчої зміни. І це при тому, що він зараз посилено готується до нових стартів: в кінці вересня-початку жовтня в Мехіко (Мексика) відбудеться Чемпіонат світу серед спортсменів з порушенням зору, ураженням опорно-рухового апарату. До складу збірної команди України включено і Віктор Смірнов.

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *