Мандруємо історичними місцями Харківщини

Карітас Харків став організатором екскурсії по старовинним садибам Харківщини. Цей неймовірно чудовий день, ми провели разом із родинами загиблих Героїв та підлітками із родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Маршрут починався із знайомства з Благодійним Фондом Карітас Харків, по дорозі наш екскурсовод розповідала про історію Харківщини та безпосередньо про одну із найкращих садиб Східної України – Шарівський замок, який ми першим відвідали. Тут ми побачили велич, засновану на початку 19 століття. Головні фасади і веранди, кімнати всередині, тераси перед палацом, теплиці, будинок садівника, липова алея, озеро і місточок – все це, нам навіяло атмосферу початку 19 століття.

Продовжуючи нашу екскурсію, ми завітали в с.Наталіївка, а саме – в садибу Павла Харитоненка. Тут ми прогулялися по Наталіївському хвойному парку та побачили старовинну церкву серед 300-літніх дубів.
Далі, були Співочі Тераси! Чому Співочі? Все ніби просто, але дуже цікаво. В 19 столітті Павлом Харитоненком було збудовано 6 кам’яних терас у формі дуги, які за унікальністю архітектурних форм дають акустичний ефект. Причому звук змінюється з кожним кроком.

Поверталися додому втомлені, але щасливі. Під час екскурсії ми помітили, які всі різні і неповторні, але об’єднавшись в одну групу – такі єдині і взаємодоповнювані.

Щиро вдячні за співпрацю БФ «Дорослі дітям» та Укроп хол. Нагадаємо, що захід було організовано в рамках реалізації проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру», за підтримки Caritas Germany та GFFO.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *