Рентабельність оренди земель Луганщини – у полі зору обласної …

Рентабельність оренди земель Луганщини – у полі зору обласної влади

Сьогодні, 27 липня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів скайп-нараду з керівниками управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій. Під час заходу розглядалося питання щодо стану укладання договорів оренди землі та рівня сплати за оренду землі.
Напередодні, під час засідання колегії облдержадміністрації очільник області Юрій Гарбуз приділив особливу увагу питанню рентабельності використання земельних ресурсів Луганщини.
Адже, земельний податок та орендна плата – є основними джерелами доходів сільських, селищних і міських рад. Значних втрат зазнають місцеві бюджети внаслідок надання пільг з цього податку. З початку 2017 рік це більш 11,5 млн грн.
Найбільш дієвим засобом для вирішення цього питання є перепідписання договорів з орендаторами, де буде закріплено реальний відсоток оплати за користування земельними ресурсами. Це дасть змогу наповнити місцеві бюджети та розвивати інфраструктуру у сільській місцевості наголосив Вадим Данієлян.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *