У ДонОДА розглянули питання формування громад у Великоновосілківському районі

У Краматорську відбулась робоча нарада в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Людмили Биченко з представниками Великоновосілківської райдержадміністрації, керівниками сільських, селищних рад та громадськими активістами. Під час наради було розглянуто питання формування Старомлинівської громади.

Людмила Биченко ознайомила присутніх з правилами формування громад та підкреслила, що нові громади мають формуватись на засадах спроможності та гарантіях комфортного обслуговування громадян.

«За перспективним планом у Великоновосілківському районі має бути сформовано три громади. Їх адміністративні центри визначались виходячи з можливостей соціального та адміністративного обслуговування громадян, а також доступності для мешканців населених пунктів громади. Оскільки формування громад відбувається на добровільних засадах, важко точно визначити межі майбутніх громад. Але якщо нова громада економічно неефективна, обласна влада сприятиме переформатуванню громади», – зазначила Людмила Биченко.

Під час спілкування з представниками населених пунктів та керівниками структурних підрозділів РДА були розглянуті проблемні питання формування громад у районі. Людмила Биченко надала роз’яснення щодо подальшого процесу децентралізації та відповіла на усі питання присутніх.

За результатами наради було прийнято рішення про продовження роботи з формування об’єднаних територіальних громад у межах Великоновосілківського району та посилення просвітницької роботи з населенням щодо діяльності ОТГ та переваг формування самодостатніх громад.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *