СБУ затримала на хабарі начальника лінійного відділення поліції аеропорту «Київ»



Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили на хабарі начальника лінійного відділу поліції аеропорту «Київ» (Жуляни).
Правоохоронці встановили, що майор поліції спільно з адвокатом-посередником систематично вимагали гроші з іноземців та осіб без громадянства, які прилітали до аеропорту. Зловмисники штучно звинувачували іноземців у порушенні законодавства та погрожували їм притягненням до кримінальної відповідальності.
Оперативники спецслужби задокументували, що спільники вимагали сім тисяч доларів від громадянина однієї з країн Східної Азії.
Співробітники СБ України затримали начальника відділу та адвоката, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, поблизу адміністративної будівлі поліції під час отримання другої частини хабара у розмірі п’ять тисяч американських доларів.
Наразі тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *