На Сумщині судитимуть колишнього високопосадовця із оточення Януковича, який обвинувачується в оборудках із паспортом та приховуванні статків

Прокуратурою Сумської області 18 серпня 2017 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього високопосадовця із оточення В. Януковича, а на даний час депутата Сумської обласної ради. Особа обвинувачується в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей.

Встановлено, що депутат не вніс у декларацію власну доньку, хоча в ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом. Зокрема, в декларації не зазначено 9 квартир та 3 паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, що належать 20-річній непрацюючій доньці. Окрім того, обвинувачений на підставі заяви про нібито втрату паспорта отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому він використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій.

Дії колишнього високопосадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч.ч.1, 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Довідково: санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами прес-служби прокуратури Сумської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *