Скористатися правом на монетизацію субсидій можуть близько двох мільйонів …

Скористатися правом на монетизацію субсидій можуть близько двох мільйонів українських сімей

Регіональним органам соціального захисту населення доручено вжити заходів щодо додаткового інформування населення про можливість монетизації зекономлених сум субсидій та подання заяв громадянами у визначені терміни, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Отримувачі субсидії, які економно споживали газ або електроенергію для опалення житла протягом опалювального періоду, і у яких станом на 1 травня була переплата за послугу, можуть отримати частину зекономленої субсидії в сумі, що не перевищує вартості 100 кубометрів газу або 150 кіловат год електроенергії, можуть отримати відповідну суму коштів.

Це є одним із визначених сьогодні державою способів монетизації, тобто перетворення умовних грошових коштів у реальні грошові виплати.

Щодо конкретних розмірів виплат, то по електроенергії – це близько 135 грн., по газу – 690 грн.

Для отримання коштів необхідно подати до 1 вересня заяву до органів соціального захисту населення, у якій зазначити спосіб виплати – банк або пошта.

Виплати самих компенсацій проведуть не раніше кінця жовтня – початок листопада, приблизно з початком нового опалювального сезону.

Загальна сума, яку планують використати на монетизацію субсидій, становитиме 1,3 млрд грн. Загалом скористатися правом на отримання компенсацій можуть близько двох мільйонів українських сімей.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *