У Краматорську оцінювали фізичну підготовленість працівників облдержадміністрації та обласних спортивних організацій

19 серпня в місті Краматорськ на спортивній базі в парку «Сад Бернацького» (майданчик для занять воркаутом та бігові доріжки стадіону «Авангард») було проведено оцінювання фізичної підготовленості населення серед працівників Донецької обласної державної адміністрації та обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

У 2017 році цей захід, участь у якому є добровільною, проходить уперше в Україні та Донеччині зокрема.

– Дякую всім присутнім за те, що ви підтримали ініціативу уряду про проведення оцінювання фізичної підготовленості населення. Кожен з вас систематично займається руховою активністю – таким чином, спільним прикладом ми зможемо довести, що фізично підготовлені особи принесуть більше користі для своєї сім’ї, регіону, держави, – сказав у привітальному слові начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, який особисто взяв участь у випробуваннях (тестах).

Окрім управління з питань фізичної культури та спорту, Донецьку обласну державну адміністрацію в оцінюванні фізичної підготовленості представили працівники ще трьох структурних підрозділів: департамент екології та природних ресурсів, служба у справах дітей, департамент агропромислового комплексу та розвитку сільських територій.

Серед обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості участь у заході взяли працівники школи вищої спортивної майстерності, обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи, обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, Донецького регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів, Донецької обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з боксу, обласної дитячо-юнацької спортивної школи для дітей-сиріт, обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики, Донецького обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Оцінювання фізичної підготовленості проводилося за різними віковими категоріями: здобувачі вищої освіти (18-20 років), особи зрілого віку: 21-25 років, 26-30 років, 31-35 років, 36-40 років, 41-45 років, 46-50 років, 51-55 років, 56-60 років.

Система тестування для категорій учасників складалася з таких видів випробувань (тестів): витривалість (рівномірний біг на 2000 м, 3000 м, хв., сек.), сила (згинання і розгинання рук в упорі лежачи на підлозі, підтягування на перекладині, піднімання тулуба всід за 1 хв., стрибок у довжину з місця, ривок гирі, присід), швидкість (біг на 100 м), спритність (човниковий біг 4х9 м), гнучкість (нахили тулуба вперед з положення сидячи).

Для учасників віком від 21 до 60 років зараховувалися додаткові бали за розрахунок індексу маси тіла (за формулою: I = m/h2, де: m – маса тіла в кілограмах, h – зріст у метрах).

Сума балів за виконання 5-ти видів випробувань (тестів) та балів за розрахунок індексу маси тіла виводилася в підсумкову оцінку рівня фізичної підготовленості: «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно».

Наприкінці заходу кожен з учасників дізнався свої результати.

– Найголовніше завдання заходу – оцінити власну фізичну підготовленість та спланувати майбутню роботу щодо самовдосконалення таким чином, щоб через рік виконати тести значно краще. Ми обов’язково будемо продовжувати традицію, започатковану сьогодні, та залучатимемо більшу кількість учасників як з галузі фізичної культури та спорту, так і з інших управлінь та департаментів Донецької облдержадміністрації, – підсумував Володимир Мицик.

Підчас оголошення оцінок рівня фізичної підготовленості Володимир Мицик нагородив футболками «Do like Olympians» від відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області представників структурних підрозділів Донецької обласної державної адміністрації (департаменту екології та природних ресурсів, служби у справах дітей, департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій), які наважилися пройти тестування. Також олімпійську футболку отримала завгосп школи вищої спортивної майстерності Генрієтта Каргіна – єдина представниця найстаршої вікової категорії 56-60 років, яка при цьому отримала оцінку «відмінно».

Управління з питань фізичної культури та спорту
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *