У Маріуполі перевірили проживання дітей-сиріт

У службах у справах дітей Маріупольської міської ради на первинному обліку перебуває 848 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,2% від загальної чисельності дитячого населення міста, з них 82% перебуває у сімейних формах виховання.

Протягом 2017 року усиновлена 31 дитина: 19 дітей усиновлені громадянами України; 12 дітей – іноземними громадянами. Під опіку, піклування протягом 2017 року влаштовано 63 дитини, до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу – 6 дітей.

На теперішній час на території м. Маріуполя функціонує 8 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 53 дитини, та 19 прийомних сімей, в яких виховується 33 дитини. Дві прийомні сім’ї, в яких виховуються 7 дітей, прибули на територію м. Маріуполя із зони проведення АТО, у зв’язку з чим були прийняті рішення про забезпечення їх функціонування на території           міста. Зазначені сім’ї отримують всебічну підтримку від Маріупольської міської ради.

Під час візиту служби у справах дітей облдержадміністрації було перевірено умови утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 3 прийомних сім’ях та 4 дитячих будинках сімейного типу            м. Маріуполя. Умови проживання та утримання дітей відповідають вимогам чинного законодавства.

Всі вихованці дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей влітку були охоплені оздоровленням. За бюджетні кошти, делеговані кошти, кошти державного бюджету в 2017 році було охоплено оздоровленням та відпочинком 14 дітей, які відвідали табори м. Бердянська та Одеси, інші діти були оздоровлені за рахунок коштів прийомних батьків та батьків-вихователів під час сімейного відпочинку на березі Азовського моря.

Діти, які влаштовані до прийомних сімей, не втрачають права на належні їм аліменти, пенсії, в закладах освіти отримують безкоштовне харчування.

Просимо всіх  не залишатися байдужими та долучитися до шляхетної справи – допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування,  подарувавши їм частинку свого серця і сімейного затишку.

Служба у справах дітей Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *