Спортивний майданчик та молодіжний центр відкрили сьогодні у Бахмуті

23 серпня у Бахмуті голова  облдержадміністрації Павло Жебрівського вручив  сертифікати на сім футбольних полів зі штучним покриттям, які збудовані при Бахмутських школах № 2, № 5, № 9, № 10, № 11, № 12, № 24.

Очільник області привітав присутніх зі святом, та зазначив що  ключове завдання сьогодні – це виховати на Донеччині нове покоління українців.

«Всі ми зацікавлені у тому, щоб наші діти були найрозумнішими, найбільш фізично розвиненими, тому що це обличчя майбутньої оновленої Донеччини. Якщо діти будуть щасливими, безумовно будуть щасливими і батьки. До кінця року у Бахмуті буде багато-багато різних «смаколиків». Ми багато чого відкриємо, багато чого зробимо, але це лише початок шляху», – наголосив Павло Жебрівський.

Розмір нових майданчиків складає 42 х 22 метри з огорожею.

Загальна кошторисна вартість збудованих об’єктів складає 9935, 35 тис. грн.

Ще одним приємним подарунком для молоді міста стало відкриття молодіжного центру «Перспектива» у комунальному закладі культури «Бахмутський міський народний Дім».

Молодіжний центр «Перспектива» – це відкритий простір для роботи, відпочинку та розвитку молоді за принципами доступності та спільної відповідальності.

Основними завданнями центру є організація зручного неформального простору для молоді, де вона буде мати змогу обговорювати та реалізовувати проекти, займатися неформальною освітою. У центрі планується створити вільний доступ до інформації з працевлаштування, можливість реалізовувати творчій та  інтелектуальний потенціал молодіжного середовища.

Площа центру складає 82,3 кв.м.

На облаштування центру витрачено 100 тис.грн. з місцевого бюджету, на придбання меблів та технічного обладнання виділено 270 тис.грн з обласного бюджету.

 Очільник області зазначив, що для такого великого міста, як Бахмут, одного молодіжного центру замало. «Ми дали старт ініціативі, а подальший розвиток мережі таких центрів та хабів залежить від зацікавленості громадських організацій, адже молодь сама має бути зацікавлена у цих центрах. Ми готові виділяти кошти, але на конкретні обґрунтовані проекти. Сподіваюсь, міська влада і надалі підтримуватиме молодіжні ініціативи та створюватиме простір для розвитку громадянського суспільства», – підкреслив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *