США стоять поруч з Україною – зустріч Петра Порошенка з Джеймсом Меттісом




Президент України Петро Порошенко та Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час переговорів детально обговорили питання протидії агресії Російської Федерації проти України.

«Висловив вдячність Адміністрації США за останній пакет обмежувальних заходів, який підтвердив, що США готові брати на себе лідерську першість у трансатлантичному фронті санкцій. Сподіваємося, що Кремль таки почує міжнародну спільноту та припинить свої гібридні провокації, спроби дестабілізації миру і безпеки. В іншому разі ціна агресії буде зростати», – розповів Глава Української держави. Він додав, що санкції не є самоціллю, а є інструментом тримати Росію за столом переговорів і забезпечити повну імплементацію Мінського процесу.

У свою чергу, Міністр оборони США зауважив, що сьогоднішній день закарбується в його пам’яті і він «відчув свіжий подих незалежності та свободи». «Це мені нагадує про те, що Америці багато що дісталося не задарма. Але, пане Президенте, стояти поруч з Вами в цей день це велика честь для мене. США також стоять поруч з Україною. Ми підтримуємо вас у протидії загрозам, на підтримку вашого суверенітету, цілісності вашої території, збереження міжнародного порядку загалом», – зазначив Джеймс Меттіс.

Окремо Президент України та Міністр оборони США обговорили питання незаконної анексії Росією Криму. «Ми не приймаємо і ніколи не приймемо анексію Криму Російською Федерацією і також підривання з боку Росії міжнародно встановлених кордонів», – зазначив Джеймс Меттіс.

Президент України подякував за чітку і незламну позицію у цьому питанні. «Крим був, є і буде українським. Він належить Україні і має бути повернутий Україні. Іншого способу припинити перетворення півострова на територію несвободи та військову базу просто не існує», – зазначив Петро Порошенко.

Джеймс Меттіс запевнив, що США і надалі надаватимуть допомогу Україні у її зусиллях із захисту території країни та народу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *