На шахті «Горська» ДП «Первомайськвугілля» відкрили оновлений спортивний …

На шахті «Горська» ДП «Первомайськвугілля» відкрили оновлений спортивний заклад

Такий подарунок місцевим жителям піднесли на День Шахтаря, який Україна відзначила в останню неділю серпня.

Відтепер працівники усіх підприємств, які неподалік розташовані, а також люди, що тут проживають, матимуть безкоштовний доступ до спортивного закладу та можливість тренувати своїх дітей.

Під час урочистого заходу директор Департаменту регіонального розвитку промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест привітав шахтарів зі святом та побажав, миру, добробуту та родинного благополуччя, м’якого вугілля і міцної покрівлі.

Звертаючись до гірників генеральний директор ДП «Первомайськвугілля» Борис Перепелиця зазначив, що зараз шахта знаходиться на стадії переоснащення очисних вибоїв. Готуються нові очисні вибої. Також є одна перспективна лава, яка фінансуватиметься за рахунок бюджетних коштів (близько 276 млн грн), а також додав : «Ми підготували лаву на шахті «Карбоніт» і почали її відпрацьовувати. Закінчуємо підготовку лави по шахті Тошківська. Через місяць-півтора ситуація в частині виробництва буде краще. Ми будемо мати досить вугілля, щоб забезпечити наших шахтарів гідною заробітною платою».

Також з нагоди Дня шахтаря було нагороджено працівників грамотами облдержадміністрації, Кабінету Міністрів України, а також цінними подарунками.

Сьогодні на підконтрольній українській владі території області діє два об’єднання: ДП «Первомайськвугілля» і ДП «Лисичанськвугілля». В обох об’єднаннях по чотири шахти, на яких трудяться близько десяти тисяч чоловік. Працювати доводиться в складних умовах, бо «Первомайськвугілля» знаходиться практично на лінії розмежування. Але це не заважає шахтарям добувати вугілля, проводити модернізацію та будувати соціальні об’єкти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *