Правова допомога фермерам Донеччини

29 серпня 2017 року в Донецькій області працювали дві мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги.

В селі Шахове Добропільського району з жителями зустрічались в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Павлова О.В., заступник начальника відділу з питань нотаріату Дундар В.В., керівник бюро правової допомоги Шумара А.М. Був присутній і голова сільської ради об’єднаної територіальної громади  Кучеріненко В.М.

Більшість питань, з якими звернулись жителі сіл, торкались укладення договорів оренди земельних ділянок, спадкування земельних паїв. Це зрозуміло, бо в теперішній час земля – це самий коштовний майновий актив в селі. Розбирались навіть в ситуації, коли власник земельної ділянки виїхав до Німеччини та має намір подарувати її своїй доньці. Роз’яснили, як одному реалізувати своє право розпорядитись майном, а другій – оформити своє майнове право у відповідності до чинного законодавства. З членами сільської ради обговорили врегулювання подальшої долі земельних ділянок, які не успадковані після смерті їх власників, надання методичної допомоги у вчиненні нотаріальних дій уповноваженими посадовими особами сільської ради.

Актуальною та доцільною виявилась зустріч з фермерами в місті Костянтинівка, організована Головним територіальним управлінням юстиції у Донецькій області спільно з обласною організацією «Аграрний союз України».

Начальник управління державної реєстрації Гудзенко Л.Г. та спеціалісти відділів управління державної реєстрації роз’яснили присутнім сенс та правила користування електронним сервісом Мінюсту по контролю за об’єктами нерухомості «СМС МАЯК», новели «антирейдерського законодавства», звернули увагу на особливості укладення договорів оренди землі. Виробниками сільськогосподарської продукції поставлено багато питань, всі учасники виявили небайдужість та зацікавленість.

Зустріч висвітлювалась місцевою пресою – газетами «Провінція», «Знамя індустрії».

Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *