Делегація Міністерства закордонних справ Республіки Польща відвідала Авдіївку

30 серпня заступник міністра закордонних справ Республіки Польща з питань безпеки, консульських питань та східної політики Бартош Ціхоцкі, Надзвичайний та Повноважний Посол Ян Пєкло, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові з ознайомчим візитом відвідали Авдіївку.

В ході візиту представники делегації зустрілись з очільником області Павлом Жебрівським, керівником Авдіївської військово-цивільної адміністрації Павло Малихіним та заступником керівника Штабу АТО Олексієм Ноздрачьовим. В ході зустрічі Павло Малихін доповів про поточну ситуацію в місті, розповів про основні  нагальні питання, також обговорили питання налагодження мирного життя в Авдіївці.

Окремим об’єктом візиту стала Авдіївська школа № 6. Саме в цій школі був реалізований проект, фінансований в рамках Програми малих грантів посольства Польщі в Україні. В школі № 6 було замінено вікна та обладнано кабінети географії.  Представники делегації оглянули приміщення школи, поспілкувались з керівництвом та викладацьким складом школи. Учні школи зустріли гостей урочистою  концертною програмою у новому актовому залі.

Керівник Авдіївської ВЦА Павло Малихін звернувся до присутніх з вітальним словом, подякував за постійну допомогу та підтримку, а також зазначив, що візит польської делегації є дуже важливим для міста і для всієї Донеччини.

Очільник області Павло Жебрівський також наголосив на  тому, що Польща – дуже важлива країна для України та Донеччини. «Польща завжди була «адвокатом» України в Європейському Союзі. Ми завжди відчували і відчуваємо вашу підтримку», – звернувся Павло Жебрівський до представників делегації.

«Сьогодні Польща ділиться з нами своїм досвідом. Ваша країна вже пройшла той шлях, який сьогодні проходимо ми. І ваш досвід є неоціненним для Донеччини та всієї України», – наголосив очільник області. Також він подякував представникам делегації за допомогу Авдіївській школі та Донеччини, та зазначив, що дуже важливим є те, що Польща вкладає фінансовий ресурс в майбутнє – в наших дітей.

Заступник міністра закордонних справ Республіки Польща з питань безпеки, консульських питань та східної політики Бартош Ціхоцкі також звернувся до присутніх та зазначив, що вражений ремонтними роботами, які проведені у школі. «Я дуже радий, що нашу країна змогла допомогти Авдіївській школі. Я хочу підкреслити, що проект у школі – це ще один фрагмент польської підтримки України. Від початку Революції Гідності поляки активно підтримували Україну в складному процесі реформ. Наша мета – це подальша підтримка України у процесі розбудови демократичної держави з активним громадським суспільством та міцною ринковою економікою. Однак, польська допомога – це не тільки фінансова підтримка, це безумовна підтримка цілковитої суверенності, безпеки та територіальної цілісності України», – наголосив Бартош Ціхоцкі.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *