«Варвари увірвалися до храму» (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У четвер, 31 серпня, російські силовики заблокували храм святих рівноапостольних князя Володимира та Ольги Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі.

Як повідомив Крим.Реалії Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, силовики навідалися до храму вранці.

«О 10 ранку виконавча служба увірвалася на територію церкви, зламала приміщення першого поверху, були зламані двері вівтаря на другому поверсі, куди доступ вірянам перекритий. Ніякі доводи про те, що територія першого поверху відповідно до договору оренди належить управлінню Єпархії, не діють. Вони показують якісь рішення суду, які зобов’язують Духовний центр виселитися з приміщення, хоча Духовного центру в управлінні Єпархії немає більше ніж два роки», ‒ сказав він.

Владика Климент додав, що силовики, які увірвалися до храму, пошкодили йому руку.

Владика Климент

«Судові пристави пошкодили руку, коли я намагався зайти на перший поверх, схопили за руку й заламали її. Пекельний біль, чекаю на «швидку допомогу». Повністю перший поверх заблокований, незважаючи на те, що згідно із законом вони мали опечатати тільки 112 метрів квадратних, у мене доступу немає до жодного приміщення», ‒ сказав Климент.

Водночас, за повідомленнями директора державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрія Щекуна, в результаті візиту російських правоохоронців псуванню також піддалося майно храму.

Владика Климент

«Зірвані замки, варвари вдерлися до храму, ламають вівтар, конфіскують ікони», ‒ повідомив Крим.Реалії Щекун.

​Виконавча служба поки не коментує того, що відбувається. Крим.Реалії з’ясовують подробиці події.

У свою чергу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав напад російських силовиків на храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі черговим посиленням російської політики, спрямованої на витіснення кримчан з анексованого півострова.

«Варварське ставлення російської окупаційної влади до священиків і парафіян Української православної церкви Київського патріархату в тимчасово окупованому Криму, як і постійні репресії та гоніння проти мусульман Криму, є свідченням посилення Росією політики цілеспрямованого витіснення кримських татар і етнічних українців за межі Криму та їхньої заміни етнічними росіянами, ввезеними з материкової Росії», – зазначив Чубаров.

Після анексії в Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату та провела конкурс на оренду частини приміщень церкви.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Більша частина православних храмів і громад Криму та Севастополя підпорядковуються УПЦ Московського патріархату.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *