Порошенко доручив Уряду розробити механізм біометричного контролю на кордоні з Росією

Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони Про посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, дотриманням ними правил перебування на території України.

Відповідний указ , яким вводиться система фіксації біометричних даних осіб, опублікований на сайті глави української держави, передає Новое время.

Згідно з документом, уряд повинен протягом двох місяців пропрацювати питання про механізм впровадження електронного повідомлення іноземцям та особам без громадянства про в’їзд в Україну та виїзд з країни за біометричними закордонними паспортами, в тому числі громадянами Російської Федерації.

Крім того, з 1 січня 2018 року повинна запрацювати національна система біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України та в контрольних пунктах в’їзду-виїзду.

Також Кабміну доручено оновити перелік держав міграційного ризику, зокрема внести в нього Російську Федерацію.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію даним указом, покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше Порошенко заявив, що рішення про введення біометричного контролю для російських громадян, що в’їжджають на територію України, є абсолютно виправданим.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *