З «гоблінами» говорити я не маю про що ‒ Олег Зубков

Цього тижня в Криму стався конфлікт між журналістом НТВ Олегом Крючковим і бізнесменом Олегом Зубковим.

Після закритої зустрічі російського голови Криму Сергія Аксьонова з провладними журналістами, яка відбулася 24 серпня, її учасник Олег Крючков опублікував у Фейсбуці пост.

«Сьогодні кримські журналісти неформально зустрічалися з головою Криму Сергієм Аксьоновим. Без камер і мікрофонів. Закритий формат і дуже відверта розмова. Більшість питань і тем залишиться там, за закритими дверима. Говоритиму тільки про два питання, відповіді на які можна озвучити. Перше: прем’єра не буде, всі кандидати можуть розслабитися й зайнятися роботою. Ні місцевого, ні столичного. Друге. Олег Зубков. Я підняв тему зоопарків. Була запекла дискусія, з аргументами та емоціями. Сергій Аксьонов готовий зустрітися з Олегом Зубковим. Переламав себе, велике йому за це спасибі. Справа за Олегом Зубковим, це останній шанс. Зовсім останній. Питання про те, чи будуть зоопарки, чи ні. Шкода парків, набридли й скандали на всю країну. Більше я в це влазити не буду, я не лобіст сторін. Хоча одна сторона вважає саме так, а друга вже давно не чує. Моя совість чиста, зробив все що міг. Панове блогери, фрондери й скандалісти! Ми зараз з Олегом не спілкуємося, передайте йому сенс цього поста, між справою, коли будете знову нацьковувати Зубкова з Аксьоновим. Я готовий допомогти організувати цю зустріч. Амінь. Це мій останній пост на цю тему», ‒ написав Крючков.

Кримський бізнесмен Олег Зубков, який перебував у цей час у поїздці в Сінгапурі, вважає цей пост журналіста «підлістю».

‒ Олеже, як оцінюєте вчинок вашого давнього друга Крючкова?

‒ Його вчинок для мене несподіваний і дуже неприємний. Я звик отримувати погрози, очікувати підлості від своїх ворогів ‒ і завжди до цього готовий. Але подібні дії того, кого вважав другом, бентежать, вони змушують уважніше подивитися на тих, кому довіряєш. Олег Крючков ‒ це не перша добре знайома мені людина, яку Сергій Аксьонов зміг переконати в тому, що Олег Зубков ‒ бандит і злочинець. Він справою честі вважає посадити мене до в’язниці, а парки ‒ закрити.

‒ Чи пов’язуєте ви загрозу з підсумковим документом робочої групи Громадської палати Криму?

‒ Зміст так званого висновку або «документа», який підготувала «ГПД Криму» (Олег Зубков називає орган «Громадською палатою Держради Криму» ‒ КР) мені, в основному, відомо. Оскільки все це було озвучено на першому та другому засіданнях. На мою думку, цей «документ» ‒ маячня божевільного, який буде моїми адвокатами геть розбитий в суді. Базується цей «документ» на інформації ДАБКу Криму про те, що будівлі парку «Тайган» ‒ готель, кафе «Білий лев», будівля входу в парк ‒ не введені в експлуатацію. При цьому ДАБК свідомо замовчує те, що за рішенням суду ці будівлі визнані безпечними для життя і здоров’я людей і відповідають всім будівельним правилам і нормам російського законодавства.

Олег Зубков

Друга частина висновку заснована на маячні ветеринара Іванова та його протоколів проведення сімнадцяти перевірок «Казки» і «Тайгану», які він провів, виконуючи розпорядження Сергія Аксьонова закошмарити мої парки. Результати цих замовних перевірок оскаржені в судах різних інстанцій, більшу частину судів ми виграли.

‒ Тобто ви, на відміну від журналіста НТВ, не бачите нічого страшного в документі робочої групи ГП Криму?

‒ Ніякої «бомби» в цьому «документі» від Григорія Йоффе та його Палати для мене немає. Це звичайна замовна маячня, в якій видається бажане за дійсне. Власне, що змогли натягнути на замовлення Аксьонова те й зробили. Я вважаю, що ні про яке закриття моїх парків, а тим більше мою посадку до в’язниці й мови бути не може. Звичайно, бажання Сергія Аксьонова тут велике й можливості деякі є, але можливості не безмежні.

Всі пам’ятають ситуацію з закриттям зоопарку «Казка» податковою службою в березні цього року. Все це відбулося за особистою командою Аксьонова. 7 лютого 2017 року під час виїзного засідання Радміну в Білогірську, коли голова райдержадміністрації Білогірського району пані Перелович, бажаючи догодити Аксьонову, повідомила, що дуже б хотіла, щоб це (парк левів «Тайган») швидше переїхало до Туреччини, і вона була б цьому рада. Тоді за підсумками наради на зоопарк «Казку» і парк левів «Тайган» були спрямовані одночасно 10 перевірок з пристрастю, 6 з яких ‒ податкові. Податкова служба причепилася до того, що на квитках до зоопарку «Казка» в повному обсязі не наведена інформація про друкарню, яка друкувала бланки цих квитків.

16 березня 2017 року податковою міста Ялти нам надали протокол.

​Потім протокол, який передбачає закриття зоопарку на 90 діб, замінили протоколом, який передбачав штраф у 30 тисяч рублів. Ми звернулися до суду й отримали рішення суду (pdf).

‒ Виходить, що ви й ваші парки залишаєтеся під загрозою?

‒ Як бачите, дії податкової визнані неправомірними, штраф скасований. Однак голова Криму не залишив своїх планів щодо закриття зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган» і придумав цю історію з ОЗУ Криму. І ось тепер, завдяки Олегу Крючкову, ми маємо інформацію про чергові спроби закрити мої об’єкти й посадити мене до в’язниці. Як стверджує Крючков, питання про закриття моїх парків і мою посадку уже вирішене й Аксьонов мені дає останній шанс ‒ для цього я маю терміново з ним зустрітися. Як ви знаєте, останнім шансом я не скористався. У мене за останні три роки з’явилася відраза до самої будівлі Радміну Республіки Крим ‒ від того, що там влаштувалися «гобліни». Сьогодні мені там говорити ні з ким і нема про що.

Олег Зубков

‒ Ви впевнені, що і цю «атаку» відіб’єте?

‒ Ніякої «бомби» в склепаному паном Йоффе, я не вбачаю ні для себе, ні для кримчан. Моє життя й життя моїх парків настільки на очах у громадськості, правоохоронних та контрольних органів, що щось нове і протизаконне можна тільки вигадати або «висмоктати з пальця». А це, як відомо, для суду не є підставою для закриття парків і посадки Зубкова до в’язниці. Хіба у нас вже голова Криму Аксьонов ввів свою диктатуру на правління в Криму?! Я в цьому глибоко сумніваюся.

‒ І яка в цій історії роль Крючкова?

‒ На мій погляд, Олег Крючков став жертвою шельмування фактами та відвертого обману. Аксьонов спритно може маніпулювати ситуацією, фактами, брати, як то кажуть своїм горлом.

До того ж він майже не вміє слухати співрозмовника, говорить скоромовкою й дуже впевнений у своїй правоті. До того ж Крючков не підприємець, не бізнесмен, не юрист, та ще й не знає фактичних обставин справи. Він не міг дати оцінку цим «документам», піддався на чари Аксьонова та впав у паніку, при цьому бажаючи показати себе миротворцем.

‒ Чи не втомилися від цієї постійної боротьби?

‒ Головне це те, що настраждавшись у рідному мені російському Криму за 3,5 роки від кримської влади, з лишком зрозумівши, що таке сучасна Росія, яке її ставлення до людей, до підприємців, просто до неординарних і талановитих росіян, я вже не боюся ні закриття своїх об’єктів, ні своєї посадки до в’язниці. На жаль, у сьогоднішній Росії це нормально. Тому що до управління цілими регіонами Росії допускають таких недалеких керівників, які взялися нізвідки, як Аксьонов, тому що в Держдумі у нас сидять суцільні «Поклоунські». І від цього на душі сумно і гидко.

Олег Зубков

‒ При українській владі було простіше?

‒ Що стосується моїх парків, вони відбулися й були особливим явищем і при Україні, й при Росії. Парадокс лише в тому, що Україна дозволила мені, російській людині Олегу Зубкову, все це створити, збудувати, український президент нагородив мене орденом «За заслуги III ступеня», за заслуги перед українським народом. А при Росії мої парки не тільки не змогли розвиватися, але і не змогли нормально жити й, швидше за все, припинять своє існування, а російський президент так і не зміг захистити мої парки і мене від кримських «гоблінів». Але я впевнений, що в людській пам’яті я та мої парки залишаться назавжди. Жоден Аксьонов, ніяка Поклонська, жоден Іванов не створять ніколи нічого подібного. Вони вміють тільки паразитувати, гнобити та руйнувати. Наберемося терпіння ‒ судячи з попередження Крючкова, розв’язка цієї історії вже близько.

Олег Зубков

Знаю одне, що поки живий, я боротимуся за свої парки. Буду протистояти будь-яким «гоблінами» звідки б вони не приходили.

‒ Як довго триватиме ваше протистояння з Аксьоновим?

‒ Наскільки Сергій Аксьонов ‒ «вічний» прем’єр, ми з вами побачимо в найближчі півтора року й, очевидно, станемо свідками чергових божевільних розборок кримської влади з неугодним Олегом Зубковим і його парками. Але Аксьонов і його команда явно недостатньо розуміють, що ми вступили в передвиборний рік, і чергові безпідставні звинувачення та скандали навколо зоопарків Олега Зубкова не додадуть рейтингу ні Аксьонову, ні президенту Росії.

Всім нормальним людям зрозуміло, що якщо є будь-які недоліки в будь-яких документах, їх потрібно усувати. Усувати їх неможливо, якщо влада наклала табу на вирішення будь-яких питань з прізвищем Зубков. Змусити той же ДАБК зареєструвати об’єкти я не можу, ця структура підконтрольна особисто Аксьонову. Для того, щоб звернутися до суду, мені потрібна відмова в реєстрації декларації ‒ її не дають навмисне. Ось і виходить замкнуте коло.

Загалом і в цілому кажучи, влада не дає мені спокійно займатися своїм важким господарством. Вона не хоче, щоб я займався своїми левами, тиграми та мавпами, влада хоче, щоб я боровся з людиноподібними мавпами. Так тому й бути, мені аби було чим займатися, адже без роботи я жити не можу, енергії у мене багато, її потрібно кудись спрямовувати. Шкода, що останні 3,5 роки вона йде не на творення, а на боротьбу з «гоблінами при владі».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *