Зведені дані АТО – 05 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених військовослужбовців немає.

Луганський напрямок

Противник порушував режим тиші ввечері, після 21 години. Два ворожих обстріли із застосуванням легкого озброєння сталися в Станично-Луганському районі, ще один мінометний – у с. Кримське.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора велися по всьому фронту, за винятком світлодарської дуги. Найбільшу кількість обстрілів з боку противника зафіксовано на наших позиціях у Зайцевому, Авдіївці, Невельському. Окупанти застосовували тільки легке озброєння. Найдовший обстріл тривав майже дві години.

Всього вчора на Донецькому напрямку противник порушив режим тиші 16 разів.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, найбільш неспокійна обстановка склалася на півдні, на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Традиційно окупанти активізуються в темну пору доби.

Також ще бойовики здійснили два обстріли в Мар’їнці. В обох випадках українські війська вели вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

На Луганщині СБУ затримала бойовика, який перебував у державному розшуку

Правоохоронці встановили, що у 2014 році мешканець тимчасово окупованого Лутугинського району приєднався до одного з «козачих» бандформувань бойовиків. Протягом двох років він зі зброєю охороняв склад боєприпасів у Стаханові, а також забезпечував контрольно-пропускний режим об’єкта окупантів на виїзді з Луганська. Співробітники СБУ затримали бойовика поблизу лінії розмежування в районі Станиці Луганської при спробі виїхати на контрольовану українською владою територію у приватних справах. Суд обрав бойовику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Військовослужбовці мінометної батареї Дніпровського полку охорони громадського порядку НГУ взяли участь у польовому виході

У ході навчань на полігоні поблизу селища Черкаське, що на Дніпропетровщині, нацгвардійці удосконалили практичні навички стрільби з мінометів та гранатометів СПГ-9.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *