За вимагання неправомірної вигоди у сумі 1 млн грн повідомлено про підозру начальнику ОДПІ Державної фіскальної служби в Чернівецькій області

Слідчим управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за погодженням з процесуальним керівником 07.09.2017 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України начальнику об’єднаної державної податкової інспекції Державної фіскальної служби в Чернівецькій області, який вимагав неправомірну вигоду в розмірі 1 млн грн від представника юридичної особи за вирішення питань, пов’язаних з відшкодуванням ПДВ, та одержав її частину в сумі 200 тис грн.

Підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Генпрокуратурою спільно із співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 06.09.2017 вказану особу затримано під час отримання частини хабара.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *