У Чикаго відійшов у вічність поет Володимир Ковалик

У вівторок, 5 вересня, о 10-й годині ранку в Чикаго на 97-му році життя відійшов у вічність поет Володимир Ковалик. Про це повідомили у прес-службі Міжнародної академії літератури і журналістики.

За інформацією доньки Володимира Ковалика, його тіло готують для перельоту до Львова. Орієнтовно приліт літака з тілом поета очікують наступного тижня, у п’ятницю, 15 вересня, пише Львівська газета.

Цього ж дня ввечері має відбутися парастас у селі Підгірному біля Львова. У суботу, 16 вересня, відбуватиметься похорон на сільському цвинтарі. Поховають Володимира Ковалика поруч із могилою його дружини Емілії.

Володимир Ковалик народився 10 квітня 1921 року у місті Чикаго (США) в родині емігрантів із Закарпаття. Він відомий як двомовний поет, член Національної спілки письменників України, Всеукраїнської асоціації письменників, Міжнародної спілки поетів Америки, Міжнародної асоціації письменників баталістів мариністів, Герой Козацтва України, лауреат літературно-мистецьких премій «Літературний Львів», «Золоте перо Америки» та Мирона Утриска, Почесний академік Міжнародної академії літератури і журналістики, Почесний президент Міжнародного фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я», почесний житель села Рекіти, вірний наставник і друг підростаючого покоління.

«Ні перед ким не стану на коліна і не зречусь своїх думок ніколи», – ці слова поета були його життєвим кредо, яке він сповідував все своє нелегке життя і з яким закінчив свій земний шлях.

Володимир Ковалик – автор 18 збірок поезій виданих українською та англійською мовами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *