Зведені дані АТО – 10 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, ще 2 військовослужбовці отримали поранення та бойове травмування.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Минулої доби тут трапився лише один обстріл з боку ворога – пізно ввечері окупанти відкрили вогонь з гранатометів по Кримському.

Донецький напрямок

Традиційно, вогнева активність російсько-окупаційних сил продовжує спостерігатися у Зайцевому та на ділянці фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Варто відзначити, що бойовики ведуть вогонь як вдень, так і вночі. Близько 22 години окупанти здійснили короткий мінометний обстріл по позиції «Шахта Бутовка». Під час всіх інших епізодів порушення режиму тиші бойовики застосовували гранатомети та кулемети.

Таким чином, вчора на Донецькому напрямку сталося 17 обстрілів з боку ворога. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Маріупольський напрямок

Минулої доби тут спостерігалася найбільш напружена ситуація. Протягом ночі бойовики неодноразово відкривали вогонь з легкого озброєння по позиціях українських військових поблизу Водяного. О 9 ранку обстріли відновилися і тривали з перервами до кінця доби.

Під ворожий вогонь з кулеметів та гранатометів потрапили позиції українських військ на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, а також  Березове, Богданівка та Старогнатівка.  В той же час у Красногорівці бойовики провели короткий мінометний обстріл.

Вчора на Маріупольському напрямку сталося 23 збройних провокації з боку ворога.

У Бахмуті правоохоронці вилучили солідний арсенал на приватному обійсті

У гаражній ямі та в стічній канаві співробітники поліції відкопали ящик та відерця з озброєнням та боєприпасами. За попередніми підрахунками вилучено два гранатомети, шість гранат Ф-1, чотири – РГД-5, дев’ять запалів до них, 11 гранат ВОГ, сім крупнокаліберних снарядів, понад дві тисячі набоїв різного калібру, одну димову та дві сигнальних шашки, ручну кумулятивну гранату та близько 20 кг пороху.

Завершилися змагання кращих танкових взводів ЗСУ

Перемогу і грошовий приз у 100 тисяч гривень здобули військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади. Друге місце здобули представники 25-ї повітряно-десантної бригади, третє – 36-ї бригади морської піхоти.

На Волині тривають військові навчальні збори загону територіальної оборони

Понад дві сотні осіб проходитимуть військовий вишкіл під керівництвом інструкторів, які мають бойовий досвід набутий в районі проведення АТО. Триватиме збір до середини вересня. Програма підготовки у польових умовах насичена: виконання бойових стрільб, тактична, тактико-спеціальна, інженерна, військово-медична підготовка, робота зі зв’язком, мінна безпека, військова топографія тощо.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *