Особливості надання соціальних стипендій, пільг та житлових субсидій

6 вересня 2017 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено нараду у режимі відеоконференції з управліннями соціального захисту населення області.

Одним з основних, на нараді розглянуто питання надання населенню житлових субсидій. Враховуючи, що незабаром початок опалювального сезону, а також зміни внесені постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» до Порядку надання житлових субсидій, визначено основні етапи роботи управлінь. Зокрема, наголошено на необхідності отримання протягом вересня поточного року інформації про доходи всіх отримувачів субсидії для забезпечення своєчасного проведення розрахунку субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на опалювальний сезон. Крім того, зауважено на необхідності проведення до початку опалювального сезону перерахунків з послуги газопостачання для приготування їжі та підігріву води (у зв’язку зі зміною соціальних нормативів).

Також на нараді обговорювались питання, пов’язані з виплатою з 1 вересня 2017 року соціальних стипендій студентам (курсантам) невійськових вищих навчальних закладів. Міністерством соціальної політики України розроблено програмне забезпечення для виконання автоматизованої звірки інформації електронного списку студентів (курсантів), який вищі навчальні заклади надають до органів соціального захисту населення, з електронною базою ЄДАРП. Для розгляду зазначеного питання на нараду було запрошено представників невійськових вищих навчальних закладів, визначених для формування та ведення списків студентів, а також фахівців Донецького обласного центра по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат.

Окремим блоком на нараді розглянуто стан санаторно-курортного оздоровлення пільгової категорії громадян. За інформацією управлінь соціального захисту населення області станом на 01.09.2017 вже укладено 705 договорів щодо забезпечення путівкою пільгової категорії громадян шляхом відшкодування її вартості санаторно-курортним закладам та оздоровлено 428 громадян. Оздоровча кампанія триває.

Департамент соціального захисту населення Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *