Зведені дані АТО – 13 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військових отримали поранення.

Луганський напрямок

Минулої доби бойовики порушували режим тиші виключно в Кримському. Там окупанти провели чотири обстріли з легкого озброєння – один зранку та три ввечері.

Донецький напрямок

Вчора бойові дії були локалізовані на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка» та в районі Донецького аеропорту. Бойовики провели мінометні обстріли по Кам’янці та Пісках, під час яких по позиціях українських військових було випущено по 15 мін. Ще  двічі російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з мінометів по Авдіївці.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, вчора на Донецькому напрямку сталося 13 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 4 – з мінометів.

Маріупольський напрямок

Минулої доби абсолютна більшість епізодів порушення режиму тиші припали на південні приморські рубежі. У Широкиному бойовики провели обстріл з міномету, а у Богданівці та Гнутовому – з гранатометів. У Талаківці, Водяному та Лебединському ворог застосовував виключно стрілецьку зброю.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 10 обстрілів з боку ворога.

Військовослужбовці НГУ стали донорами у Маріуполі

У вільний від служби час гвардійці долучилися до благородної справи допомоги пораненим військовослужбовцям ЗСУ, а також цивільним. Частина військовослужбовців вже не вперше бере участь у цій акції.

Інформація ГУР МОУ

(додаткова інформація про втрати у лавах противника за минулий тиждень)

4 вересня ворожа ДРГ, намагаючись крадькома перетнути лінію фронту, підірвалася на мінно-вибуховому загородженні, встановленому саперами з так званої «4-ї бригади» російсько-окупаційних військ. В підсумку три окупанти загинули, ще один – дістав поранення. 6 вересня бойовики з так званої «3-ї бригади» підпалили склад зі зброєю та боєприпасами у Горлівці. Арсенал повністю знищено, що дозволить командуванню противника списати зброю і боєприпаси з метою продажу для власного збагачення.

Поліція Донеччини проводить операцію «Зброя» з метою вилучення у громадян нелегального озброєння та боєприпасів заради їхньої ж безпеки

Зокрема, у Красногорівці правоохоронці знайшли чотири гранати, у Слов’янську – самопал і порох, у Мирнограді – гранати і набої.

У Маріуполі поліцейські затримали громадянина Росії, що постійно проживає в місті. Він підозрюється в участі у сепаратистському заколоті в місті навесні 2014 року. Встановлено, що фігурант справи охороняв захоплену будівлю міської ради та склад зі спорядженням для бойовиків, патрулював місто тощо. Після трьох тижнів перебування у лавах НЗФ, чоловік втік. Зараз він жалкує про скоєне.

На Херсонщині учасники командно-штабних навчань «Непохитна стійкість — 2017» організували переправу через Дніпро

Для переправи було обрано ділянку річки шириною близько 600 метрів. З одного берегу на інший танки, бойові машини піхоти та різноманітну колісну техніку доставляли інженерні підрозділи за допомогою понтонного порому.

Одночасно з організацією переправи інші підрозділи відпрацювали заходи димового та аерозольного маскування ділянки, а також топогеодезичного забезпечення дій військ.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *