Семінар з впровадження моделі адміністрування надання соціальних послуг

13-14 вересня 2017 року у м. Києві проходить семінар з впровадження моделі адміністрування надання соціальних послуг для керівників об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ), визначених наказом Міністерства соціальної політики від 28.06.2017 № 1030 «Про деякі питання діяльності ОТГ щодо надання послуг із соціальної підтримки населення». Семінар проводиться Міністерством соціальної політики України за підтримки ЮНІСЕФ.

На семінарі надається якісна консультативна підтримка з питань виконання визначених законодавством власних (самоврядних) та делегованих повноважень об’єднаної територіальної громади у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей, обговорюються основні індикатори для оцінки результатів впровадження моделі адміністрування надання соціальних послуг у 39 пілотних ОТГ. До пілотного проекту, відповідно до Наказу Міністерства соціальної політики України від 21.06.2017 № 1030 «Про деякі питання діяльності об’єднаної територіальної громади щодо виконання послуг із соціальної підтримки населення», залучена Миколаївська ОТГ Донецької області.

Метою впровадження моделі адміністрування надання соціальних послуг в ОТГ є покращення доступності та якості послуг, збільшення обсягу послуг, що надаються вразливим верствам населення, забезпечення зростання стандартів якості життя населення. Соціальний захист населення повинен стати найважливішим питанням в об’єднаних територіальних громадах.

В семінарі-нараді беруть участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації та голова Миколаївської ОТГ.

Департамент соціального захисту населення Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *