Чалий: Українська армія отримає нову партію армійських авто «Хамві» зі США

Чергова партія армійських автомобілів «Хамві» надійде в Україну зі США, розповів в ефірі Радіо Свобода український посол у США Валерій Чалий.

«Ті ж самі автомобілі «Хамві» – зараз планується нова поставка нових автомобілів, якісних, у тому числі медичних», – сказав він.

Відповідаючи на питання про летальну зброю, Валерій Чалий підтвердив, що підтримка Пентагону та Держдепу в цьому питанні є, рішення за президентом США Дональдом Трампом.

«Учора була дискусія експертів високого рівня США, які запропонували говорити про оборонне озброєння – протитанкова зброя, протимінні засоби, засоби комунікації, протибатарейні радари. Ми знайдемо, я думаю, найближчим часом включення вже в законодавчу базу у Конгресі конкретизацію таких видів постачань», – розповів Валерій Чалий.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що переговори щодо надання Україні зброї «переходять у практичну площину».

Натомість президент Росії Володимир Путін вважає, що постачання Сполученими Штатами Америки летальної зброї Україні принципово ситуацію на Донбасі не змінять, але може призвести до збільшення кількості жертв.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *