Карітас Івано-Франківська допомагає молоді обрати майбутню професію

У готелі «Станіславів» «Карітас-Івано-Франківськ» організував прес-конференцію за підсумками вступної кампанії дітей з проекту «Шанси для освіти та працевлаштування для дітей і молоді».

Протягом шести місяців Карітас готував випускників 9 та 11 класів Івано-Франківська та Богородчанського району Івано-Франківської області до вступу у вищі та професійно-технічні навчальні заклади. Соціальний супровід отримали діти із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах – діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти ВПО та учасників АТО.

Для випускників організували додаткові репетиторські заняття для здачі ДПА та ЗНО. Працівники Карітасу разом із молоддю відвідували дні відкритих дверей у навчальних закладах, допомагали їм визначитися у виборі професії та надавали психологічну підтримку.

Лідія та Віктор Костишини – з багатодітної родини, якою опікується лише батько. Після підготовки у Карітасі діти успішно вступили в Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

«Мені дуже допомогли заняття з репетитором, а саме з математики, – каже дівчина, – бо це той предмет, який не легко мені давався у школі, однак для вступу у коледж був обов’язковим». Зараз Лідія вчиться на продавця, а її брат – майбутній кухар.

У подальшому франківський Карітас допомагатиме учасникам проекту з працевлаштуванням. 

«Наше основне завдання – допомогти дітям із родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, знайти себе і інтегруватися у суспільство, – каже директор Карітасу отець Володимир Чорній, – адже свідомий вибір професії – це майбутнє молодої людини. Дуже важливо, аби діти відчували турботу та підтримку, а ми покликані Богом, щоб дати їм це».

Соціальний супровід випускників Карітас здійснював у співпраці з Департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та Управлінням освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА. Надалі благодійний фонд планує залучати до співпраці й інші райони.

Захід відбувся в рамках проекту «Шанси для освіти та праці для молоді» за фінансової підтримки департаменту соціального захисту мерії міста Відень (Австрія).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.uа

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *