Популярне спортивне видання Італії опублікувало мапу України без Криму

Відоме італійське спортивне видання Gazzetta dello Sport у матеріалі, присвяченому футбольному матчу між українським «Шахтарем» та італійським «Наполі», надрукувало мапу України, на якій Крим зазначено російською територією.

Помилку колег з Італії помітив український спортивний журналіст Микита Черняк, повідомляє СВІТUA.

Видання зазначає, що П’єрфранческо Аркетті — кореспондент Gazzetta dello Sport — перебував безпосередньо в Україні, коли готував матеріал. «Та це не допомогло йому розібратися ані в ситуації у країні, ані в місцевому футболі. Адже окрім мапи України без Кримського півострова, газета також переплутала назву харківського стадіону та клубу, який на ньому колись виступав», — пише видання.

Таким чином, стадіон «Металіст» в італійському виданні найменували «Металургом», рівно як й нині відсутній в чемпіонаті України клуб «Металіст» Харків.

«Загалом, за подібні “фокуси” варто відбирати акредитацію — аби поважали чужі території. От був би резонанс — провчити кореспондента самої Gazzetta dello Sport. Й, напевно, лише таким чином можна буде добитися спростування та публікації правильної мапи», — зазначив Микита Черняк.

Нагадаємо, Україна нагадала виданню «Daily Mail», що Росія анексувала Крим.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *