Ціна агресії для Росії має зростати, щоб було нестерпно важко утримувати незаконно захоплене – Президент




Президент Петро Порошенко наголосив, що санкції проти Росії мають тривати до повного відновлення суверенітету України над Кримом та Донбасом, і ціна агресії має бути такою, щоб утримувати незаконно захоплене було нестерпно важко.

«Історія нас вчить, що Росії не можна вірити. Ні за яких обставин. З Москвою треба завжди бути готовими до найгіршого. Про це вам розкажуть десятки тисяч кримських татар та українців, які переслідуються в Криму та на Донбасі. Сотні з них загинули від рук вбивць та катів лише за українське слово, український прапор чи український паспорт», – зазначив Глава держави на 14-ій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES): «Чи це новий світ? І що він означає для України?».

Президент підкреслив, що Кремль і надалі відмовляється визнавати свої злочини. Саме тому має бути забезпечена єдність та солідарність.

«Санкції проти Росії мають діяти до повного виконання Мінських угод та відновлення суверенітету України над Кримом і Донбасом. Хотів би подякувати США за лідерство у питанні посилення санкцій проти агресора. Ціна окупації та агресії для нього має зростати, щоб тримати в руках незаконно захоплене, а по суті – цинічно вкрадене, було нестерпно важко», – наголосив він.

Глава держави також назвав недалекоглядними поради політиків про те, щоб відкласти, заморозити або забути про Крим. Він нагадав, що нинішня битва за світовий порядок розпочалася саме з окупації півострова. «Тому майже два роки тому я виступив з ініціативою про створення міжнародного механізму з відновлення суверенітету України над Кримом. Йдеться про поступове – мирне – витіснення Росії з Криму», – зазначив він. За його словами, союзниками на цьому шляху є інструменти міжнародного права, санкції, міжнародні суди і арбітражі, міжнародні платформи і моніторингові механізми – починаючи від ООН і закінчуючи ЮНЕСКО.

«Той факт, що в рамках ООН вдалося зафіксувати за Росією статус окупаційної держави – підтверджує, що ми на правильному шляху. Кожного дня маємо нагадувати Росії про вчинений нею злочин. Розраховуємо на скоординовану і цілеспрямовану підтримку наших міжнародних партнерів», – підкреслив Президент.

Глава держави запропонував ідею створення міжнародного кола друзів деокупації Криму для координації спільних кроків і дій. Петро Порошенко розповів, що планує детально обговорити цю ініціативу під час перебування в Нью-Йорку на Генеральній асамблеї ООН.

ф

Участь Президента України у 14-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES)

15 вересня 2017 року – 11:08













































































ф

Участь Президента України у 14-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES)

15 вересня 2017 року – 11:08












































Президент Петро Порошенко на 14-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), 15 вересня 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка







Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *