Служба зайнятості Донецької області провела прес-тур у Добропільському районі Донецької області

14 вересня  2017 року Донецька обласна служба зайнятості провела прес-тур на тему «Співпраця Донецької обласної служби зайнятості з об’єднаними територіальними громадами і роботодавцями: позитивний досвід Добропільського міського центру зайнятості».

Журналісти відвідали Шахівську об’єднану територіальну громаду, яка утворилася у 2015 році шляхом об’єднання Никанорівської, Новоторецької та Шахівської сільських рад. На території Шахівської сільської ради здійснюють діяльність 1 комунальне підприємство, 3 промислових підприємства, 50 приватних підприємців, 21 сільськогосподарське підприємство та 1 громадська організація «Добре поле». З них ринкоутворюючі – ПАТ «Глини Донбасу», СТОВ «Шахово»,  ПАТ «Огнеупорнеруд»,  ТОВ «Фірма «Донкерампромсировина», ТОВ «Каравай»,  ТОВ «Бета-Агроінвест», СТОВ «Торецьке» тощо.

В процесі спілкування з головою громади Володимиром Кучеріненко та представниками Добропільського міського центру зайнятості, журналісти довідались, що служба зайнятості плідно співпрацює з громадою у напрямках створення нових робочих місць з компенсацією роботодавцям витрат на сплату єдиного внеску та організації громадських робіт, що є одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення, завдяки яким можна пом’якшити або попередити наслідки безробіття, залучити тих громадян, які втратили роботу, до активного життя та отримання додаткового заробітку під час перебування на обліку в службі зайнятості.

Впродовж відвідування підприємця Віталія Ільєнко, який спеціалізується на  автоперевезеннях важким транспортом, журналісти дізнались про його успішний досвід взаємодії зі службою зайнятості та створення нових робочих місць за фінансової підтримки служби. Наразі за сприяння служби зайнятості до підприємства працевлаштовані 10 безробітних за різними спеціальностями. У подальшому Віталій планує за рекомендацією та допомогою фахівців місцевого центру зайнятості взяти участь у Проекті «Український донецький куркуль» та створити ще близько десятка робочих місць.

Донецька обласна служба зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *