Зведені дані АТО – 22 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Окупанти порушували режим тиші у Станично-Луганському та Новоайдарському районах. Головною «гарячою точкою» вчора було Кримське, де в один і той же час відбулося два ворожих обстріли з різних напрямків. При цьому окупанти застосовували міномет.

Всього вчора на Луганському напрямку сталося три збройних інциденти, українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Основні бойові дії розгорнулися в Авдіївці між 18 та 23 годиною. Окупанти використовували легке озброєння. Окрім цього, противник порушив режим тиші в Майорську та Новоселівці Другій, де застосовувалася бронетехніка. Майже в усіх випадках українські війська вели вогонь у відповідь.

Всього вчора на Донецькому напрямку сталося шість ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Ситуація не зазнала принципових змін. Бойовики епізодично порушували режим тиші на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Всього сталося 7 перестрілок між ворогом та українськими військами.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Інформація ГУР МОУ

Вчора на базі так званої «2-ї бригади» противника через порушення правил пожежної безпеки загорілося приміщення, внаслідок чого відбулася детонація боєприпасів, що зберігалися у необладнаному для цього місці. Традиційно, окупанти списали цей інцидент на міфічний обстріл з боку наших військ.

Донецькі правоохоронці продовжують вилучати озброєння у населення

У Слов’янську оперативники вилучили гранатомет у чоловіка, який ховав зброю у власному будинку.

У Новотроїцькому в покинутому будинку працівники поліції спільно з оперативниками СБУ та прикордонниками виявили арсенал. На підлозі кімнати знаходилися п’ять гранатометів РПГ, чотири міни с запалами, протитанкова керована ракета, п’ять тротилових шашок, 63 електродетонатори, дві гранати РГД-5 та Ф-1 та набої різних калібрів.

Поблизу Волновахи правоохоронці попередили вивезення боєприпасів до іншої області. Мешканець Кропивницького перевозив у багажнику автомобіля бойову гранату РГД-5 та три сигнальні ракети. Небезпечний вантаж вилучено, а порушника затримано.

У Запорізькій області продовжується табірний збір танкових підрозділів НГУ

Тематика заходу – стрільба в русі, як по флангу, так і по фронту.

Учора через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території у напрямку Донецька прослідувало десять вантажних автомобілів, що перевозили продуктові набори загальною масою майже 190 тонн від Світової продовольчої організації ООН та Представництва Верховного комісара ООН в справах біженців.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *