У Маріуполі відкрили оновлену станцію переливання крові

Очільник області Павло Жебрівський разом із керівником програми «Відновлення та розбудова миру» Програми розвитку ООН в Україні Віктором Мунтяну взяли участь в урочистому відкритті оновленої станції переливання крові – стратегічного важливого об’єкту, який обслуговує усю південну частину області, де мешкає понад 550 тисяч осіб. За рік станція переробляє та заготовляє близько 5,5 тонн донорської крові.

З 1995 року, відтоді як станція переїхала у приміщення, яке нині займає, там жодного разу не було ремонту. У 2016 році коштом ДФРР та обласного бюджету був розроблений проект термомодернізації, і у березні 2017-го розпочався ремонт: утеплений фасад, замінені віконні блоки, замінена й утеплена покрівля, обладнано сучасний автоматизований тепловий пункт. Роботи загальною вартістю 7,5 млн грн проведені коштом ПРООН.

«До кінця року коштом обласного бюджету буде розроблена проектно-кошторисна документація, а у наступному році проведений капітальний ремонт внутрішніх приміщень. Це пообіцяв сьогодні колективу станції. Вітали таку перспективу оплесками – видно, як люди вболівають за свою справу та за свій заклад. Подякував їм за працю, адже навіть в умовах війни Донеччина не потребувала жодного літру крові із інших областей України», – зазначив очільник області.

«Сьогоднішнім відкриттям ми починаємо цикл відновлення та ремонтів обласних об’єктів у Маріуполі. Зокрема, до наступного Дня міста – вересня 2018 – плануємо відновити обласну лікарню, розташовану поруч зі станцією переливання. Загальна вартість проекту разом із ремонтом та обладнанням коштуватиме приблизно 400 млн грн. Наші люди варті найкращого», – наголосив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *