Прикордонники завадили незаконному переміщенню через державний кордон 2,5 тонни м’ясопродукції

Охоронці кордону Луганського та Сумського загону, спільно із взаємодіючими органами, запобігли двом спробам незаконного переміщення через українсько-російський кордон великої кількості м’ясопродукції.

Так, учора зранку прикордонники Луганського загону разом із представниками фіскальної служби поблизу населеного пункту Яснопромінське затримали громадянина України, який на автомобілі «УАЗ» без номерних знаків намагався перемістити на територію Росії понад 1,5 тонни м’яса. У ході подальших перевірочних заходів, в напрямку «Яснопромінське-Манькове» правоохоронці затримали ще 6 наших співвітчизників, причетних до протиправної діяльності.

М'ясо та автомобіль, загальною вартістю 200 тисяч гривень передано співробітникам фіскальної служби.  На водія 1991 року народження складено протокол  про адміністративне порушення за ст. 126. КУпАП «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки».

Крім того, учора прикордонники Сумського загону, співробітники внутрішньої та власної безпеки прикордонного відомства спільно із співробітниками УСБУ в Сумській області також завадили переміщенню через кордон великої партії м’ясопродукції. 

За попередньо отриманою від співробітників УСБУ у Сумській області інформацією про можливу протиправну діяльність населеного пункту Рожковичі, що у Середино-Будському районі, було вислано спільний прикордонний наряд.

За кілька метрів від кордону правоохоронці виявили автомобіль «ГАЗель» української реєстрації без водія, в кузові якого знаходилось 26 мішків з м’ясопродукцією. Враховуючи ознаки підготовки до здійснення цієї протиправної діяльності, правопорушники мали намір незаконно перемістити цей товар на територію Російської Федерації.

Наразі автомобіль разом з вантажем, загальна вага якої склала близько 1 тонни, доставлено до прикордонного підрозділу та буде переданий працівникам фіскальної служби. Тривають заходи по встановленню причетних осіб.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *