Владика Василій (Тучапець) відвідав василіянський монастир м. Бар Вінницької області

Храмовий празник з нагоди свята Різдва Пресвятої Богородиці відзначили у василіянському монастирі м. Бар Вінницької області. Святкування відбулися в неділю 24 вересня. Утреню відслужив Провінційний секретар о. Віктор Квасній, ЧСВВ у співслужінні з о. д. Павлом Долішнім, ЧСВВ із Київського монастиря. Опісля духовенство та вірні разом зустрічали Преосвященнішого владику Василія (Тучапця), Екзарха Харківського, який очолив Архиєрейську Святу Літургію.

У своїй проповіді Преосвященний владика Василій звернув увагу на постать Пресвятої Богородиці, яка, згідно Євангельського читання, в своєму житті примножила дані їй таланти. Також владика пригадав та наголосив про подвиги та життя Василіянського Чину, який цього року відзначає 400-літній ювілей.

Закінчилася Божественна Літургія численними подяками та многоліттям усім тим, які прибули розділити радість храмового свята, як також і тим, які спричинилися до його проведення. На сам кінець процесійною ходою усі вирушили на подвір’я до фігурки Матері Божої, де вже традиційно було освячено воду, після чого владика Василій окропив усіх свяченою водою.

Повідомив о. Климент Грещак, ЧСВВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *