За принципової позиції прокуратури Луганщини до держбюджету повернуто понад 18 млн грн

За ініціативи прокуратури Луганської області слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного Управління Державної фіскальної служби у Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами Публічного акціонерного товариства «Алчевський металургійний комбінат» за ч. 3 ст. 212 КК України.

Встановлено, що упродовж лютого 2017 року ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» імпортовано з Російської Федерації вугілля та вугільний концентрат кількістю понад 19 тис тонн на загальну суму майже 100 млн грн за періодичними електронними митними деклараціями.

Після отримання зазначених товарів, з метою завершення їх митного оформлення, ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» подало до Луганської митниці Державної фіскальної служби додаткові електронні митні декларації з уточненими даними щодо зазначених зовнішньоекономічних операцій, у результаті чого у підприємства виникли зобов’язання зі сплати митних платежів на суму понад 18 млн грн з граничним строком сплати до 15.03.2017, які не внесені у визначений законом строк при наявності реальної можливості сплати.

Таким чином, службові особи ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» умисно ухилились від сплати обов’язкових митних платежів у розмірі 18 млн грн.

За наполегливої та принципової позиції прокуратури області, а також завдяки організації належного та якісного процесуального керівництва у кримінальному провадженні під час досудового розслідування збитки завдані ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» відшкодовано у повному обсязі шляхом перерахування коштів до державного бюджету у сумі понад 18 млн грн.
Досудове розслідування триває.

Довідково: відповідно до положень ч. 4 ст. 260 Митного Кодексу України та п. 22 Положення про митні декларації, затвердженого Постановою КМУ від 21.05.2012 № 450, «Питання, пов’язані із застосуванням митних декларацій», Згідно із пунктом 26 вищезазначеного Положення, до 15 числа місяця, що настає за кожним календарним місяцем переміщення товарів за періодичною митною декларацією, декларант або уповноважена ним особа зобов’язані сплатити митні платежі, що справляються під час переміщення або у зв'язку з переміщенням товарів через митний кордон України.

За матеріалами прес-служби прокуратури Луганської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *