Глава держави: В наступному році планується подальше підвищення заробітної плати вчителів




Президент Петро Порошенко під час зустрічі з працівниками освіти повідомив про заплановане подальше підвищення заробітної плати вчителів у 2018 році.

Глава держави розповів, що було досягнуто домовленості і вже передбачено в проекті Державного бюджету на наступний рік виділення 520 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників нової української школи по всій Україні.

«Розумію, що для успішної реалізації амбітних планів, люди, які присвячують себе педагогічній ниві, мають бути високо вмотивованими. Ми спільно з Прем’єр-міністром, Урядом, знайшли можливість підвищити розмір заробітної плати вчителів у 2017 році. Наступного року заплановано подальше її збільшення. Це, ще раз наголошую, представлено у проекті бюджету», – повідомив Президент.

Глава держави подякував вчителям за їхню працю та привітав із професійним святом. «Бути вчителем – це справжнє мистецтво. Воно потребує таланту й наполегливості, відповідальності та самопожертви», – підкреслив Президент. 

Петро Порошенко додав, що метою вчителя є навчити читати, писати, міркувати й користуватися багажем знань, накопичених людством. «Але місія ваша – виховувати особистостей. Особистостей, які серцем та душею люблять рідну землю. Особистостей, які готові боронити її свободу та незалежність. І як тут не згадати думку, яку вважають словами об’єднувача Німеччини Отто фон Бісмарка, про те, що війни виграють не генерали, а шкільні вчителі та парафіяльні священики», – зазначив Глава держави, наголосивши, що ці слова відносяться і до України в повній мірі.

ф

Зустріч Президента з працівниками освіти

28 вересня 2017 року – 16:06

































































ф

Зустріч Президента з працівниками освіти

28 вересня 2017 року – 16:06











































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *