О. Турчинов про вибухи в Калинівці: Нести відповідальність повинні по всій вертикалі, починаючи від начальника Генштабу

У відповідь на питання журналістів під час відкриття Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості О. Турчинов розповів про засідання Воєнного кабінету у середу. За його словами, на засіданні було обговорено питання локалізації пожежі на арсеналі в Калинівці та наслідки і втрати від цієї надзвичайної ситуації, «також йшлося про захист арсеналів та виробництво боєприпасів».

О. Турчинов назвав злагодженою та організованою координацію роботи з евакуації населення, «завдяки чому жоден громадянин України не загинув».

Секретар РНБО України назвав «колосальною проблемою» ситуацію на військових складах, сказавши, що під час пожеж у Балаклеї та Калинівці втрачено надзвичайно велику кількість боєприпасів. «Країні нанесений найбільший удар з початку війни – удар по нашій обороні, по нашій обороноздатності», – сказав він, додавши, що під час засідання Воєнного кабінету підняв питання щодо відповідальності за ці втрати військових керівників.

«Нести відповідальність повинні по всій вертикалі, починаючи від начальника Генштабу. Те, що сталося – демонстрація нездатності захистити наші стратегічні резерви, і тому постає питання щодо надійності захисту нашої країни, – заявив О.Турчинов. – І поки у нас не будуть відповідати ті, хто не здатні професійно виконувати свої посадові обов’язки, доведеться постійно рахувати втрати і збитки».

«Вимоги РНБО наступні: українські арсенали повинні бути захищені настільки, щоб витримати будь-яку атаку повітряно-космічних сил ЗС РФ», – наголосив О.Турчинов.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *