Зведені дані АТО – 28 вересня 2017

Учора внаслідок бойових дій на передовій жоден український військовий не загинув та не був поранений.

Луганський напрямок

Минулої доби бойовики порушили режим тиші тричі. Надвечір з настанням сутінків окупанти відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у Кримському, Лобачевому та Станиці Луганській. Ворожі провокації тривали до півгодини кожна.

Донецький напрямок

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, поблизу Авдіївки активно триває збройне протистояння.

Ще до світанку противник застосовував танки та міномети в районі міста. Окупанти активізувалися як на півдні (Спартак), так і на сході (Ясинувата). Зазначимо, що окупанти відкрили вогонь по хибній позиції ЗСУ, а дещо згодом – і по справжній.

Українські військовослужбовці оперативно ухвалили рішення про відкриття вогню у відповідь, що дозволило припинити ворожі посягання.

Черговий сеанс ворожого вогню відбувся поблизу авдіївської промзони уже після заходу сонця. Тоді з 21-ї по 23-у годину бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї. В обідню ж пору бойовики проводили збройні провокації у Кам’янці. Неспокійно було також в районі Донецького аеропорту. Місцями атак противника лишаються наші укріплення у Пісках та Невельському. Найгарячішою втім залишається ситуація поблизу Пісків, де обстріли – найтриваліші.

Навколо окупованої Горлівки та на світлодарській дузі вчора було спокійно.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку противник здійснив сім ворожих обстрілів, три з яких – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Місця порушення перемир’я ворогом – традиційні: у Мар’їнському районі та на півдні напрямку. У Мар’їнці вранці бойовики провели збройну провокацію із застосуванням легкого озброєння. На півдні напрямку ворожі обстріли відбулися у Гнутовому, Талаківці та Широкиному. Один з них, у Талаківці, бойовики провели із застосуванням мінометів.

Таким чином, за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

Триває робота з ліквідації наслідків пожежі на військових складах під Вінницею

Ситуацію вдалося взяти під контроль. Сапери проводять обстеження території складів та прилеглих районів, зокрема населених пунктів. Мешканці військового містечка та навколишніх сіл почали повертатися до своїх домівок.

Авдіївські правоохоронці виявили більше тисячі набоїв у місцевого жителя

Чоловік влітку цього року знайшов ящик із боєприпасами на території міста та вирішив його заховати на закинутому будівництві. На місці схованки працівники поліції знайшли  металевий ящик, в якому знаходились 1080 набоїв до автомату Калашникова. Правоохоронці вилучили боєприпаси та відправили на експертизу.

У Олександрії на Кіровоградщині підходять до завершення збори парашутистів НГУ

Тематика зборів – повітрянодесантна, аварійно-рятувальна та парашутна підготовка. Військовослужбовці виконують парашутні стрибки з парашутними системами різних модифікацій як вдень, так і вночі, десантування на землю та водну поверхню, а також вправи з евакуації поранених з використанням комплекту «Адаптер-М1».​

На тебе чекають вдома

На Донеччині суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного учасника Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома».

Правоохоронці встановили, що у 2015 році мешканець Донецької області під впливом пропаганди «русского міра» приєднався до лав НЗФ «ДНР». Він здійснював пропускний режим та так званий «контроль за громадським порядком» на окуповані території. Побачивши грабежі, мародерства, повний безлад та беззаконня, які чинило керівництво псевдоутворення, чоловік розчарувався та залишив лави російсько-окупаційних військ. Тепер він перебуває дома зі своєю родиною. Колишній бойовик упевнений у правильності свого рішення і закликав інших наслідувати його приклад.

У Житомирському військовому інституті імені Сергія Корольова тривають польові заняття

Курсанти засвоюють досвід АТО на полігоні: засідки та контрзасідки, відбиття раптового нападу, елементи ведення бою в лісі, подолання зруйнованих та замінованих ділянок доріг.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *