Генеральний прокурор України провів зустріч із представниками міжнародних організацій та інституцій з питань подальших пріоритетів реформування відомства (ФОТО)

У п’ятницю, 29 вересня 2017 року, відбулася координаційна зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка із донорською спільнотою, зокрема керівництвом та представниками міжнародних організацій та інституцій з питань подальших пріоритетів реформування відомства.

У зустрічі також взяли участь заступники Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, Євгеній Єнін та Анжела Стрижевська.

Від іноземної сторони були присутні керівництво Представництва Європейського Союзу в Україні, Консультативної місії ЄС в Україні, Офісу Ради Європи в Україні, Посол Японії в Україні Сумі Шігекі, представники Посольств Сполучених Штатів Америки, Канади, Французької Республіки, а також Агентства США з міжнародного розвитку.

У ході зустрічі Генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував іноземних колег про досягнуті результати діяльності відомства на напрямку реформування органів прокуратури та висловив вдячність за успішну співпрацю і надану допомогу у цій сфері.

Крім того, презентовано Дорожню карту з реформування органів прокуратури України, розроблену спільно з Консультативною місією ЄС в Україні, Офісом Ради Європи в Україні, Представництвом ЄС в Україні, Генеральним Директоратом Європейської Комісії з питань сусідства та розширення та Групою підтримки України Європейської Комісії. Кожен стратегічний напрям реформування закріплено за відповідним заступником Генерального прокурора України.

Іноземні партнери відзначили знаковість даного документу та підтримку комплексу розпочатих реформ, а також готовність до подальшої взаємодії щодо надання необхідної допомоги відомству.

Відзначаючи важливість тісної співпраці з міжнародними донорами, наприкінці зустрічі Юрій Луценко підписав доручення щодо організації виконання заходів, передбачених Дорожньою картою, та висловив впевненість, що спільна діяльність в рамках цього стратегічного документу сприятиме підвищенню результативності прокурорської роботи.



За матеріалами Департаменту
міжнародно-правового співробітництва

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *