Новий Верховний Суд забезпечить захист права на справедливість – Президент про продовження реформ

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області висловив переконання, що наступного тижня Верховною Радою буде проголосовано низку кодексів та рішення щодо пенсійної реформи.

«Сьогодні Вища Рада правосуддя прийняла рішення про направлення мені, як Президенту, перших кандидатів до нового Верховної Суду України, який захищає право українських громадян на справедливість, і право інвесторів на правду і захист», – повідомив Глава держави.

У цьому контексті Глава держави зауважив, що позитивні оцінки проведення реформ та покращення інвестиційного клімату дають міжнародні партнери України. Зокрема, під час останньої телефонної розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель Президент обговорював хід реформ. «Мені надзвичайно приємно було почути від наших партнерів з Німеччини про те, як кардинально змінився за останні 2,5-3 роки бізнес-клімат в Україні, інвестиційний клімат, ставлення до людей, ставлення до інвесторів», – сказав Глава держави. Він нагадав про рішення із дерегуляції, які роблять роботу підприємців набагато простішою.

«Працює програма децентралізації», – додав він, зауваживши, що реальна передача повноважень з Києва до обласної або районної ланки дозволяє інвестору вирішити всі проблеми і питання на місці.

«Чітко наголошую – в наслідок антикорупційних кроків інвестори не мають жодних проблем з поверненням ПДВ, яке було раковою пухлиною протягом останніх 23 років», – також зауважив Президент.

Глава держави також наголосив, що очікує на позитивне голосування пенсійної реформи наступного тижня. «Разом із тим, що ми підняли мінімальну заробітну плату, була підвищена заробітна платня вчителів та лікарів, збільшені надходження до Пенсійного Фонду – і гроші одразу ж будуть перерозподілені українським пенсіонерам», – зазначив Петро Порошенко.

Серед важливих кроків Президент також назвав наведення порядку в енергетиці: «Незважаючи на те, що Росія влаштувала нам енергетичну блокаду, ми вже третій рік поспіль демонструємо ефективність української енергетичної політики».

«Дуже важливо, що кроки підтримки стосуються і дорожнього будівництва. Сьогодні ми відкрили новий міст, ви самі бачите як змінилися дороги на Прикарпатті», – зауважив Петро Порошенко та додав, що лише за останні три роки близько 3 млрд грн. тільки в цьому регіоні було витрачено на дорожнє будівництво.

Головний сайт Президента України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *