Зведені дані АТО – 29 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій два військовослужбовці ДПСУ загинули, два військовослужбовці ЗСУ дістали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих прикордонників.

Луганський напрямок

Окупанти здійснили два обстріли у Кримському. Вони сталися вранці та близько 17 години. Ворог застосовував легке озброєння, а українські війська в обох випадках відкривали вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Противник порушував режим тиші тільки на ділянці фронту Авдіївка – Піски. Збройні інциденти траплялися як в світлу, так і в темну пору доби. Важке озброєння не застосовувалося.

Всього вчора на Донецькому напрямку сталося п’ять ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

На світанку та у другій половині дня у Мар’їнці сталися потужні мінометні обстріли з боку противника. Під час другого з них окупанти влучили у житлові квартали. Всього бойовики випустили понад 30 мін.

Також неспокійно вчора було в Березовому, Павлополі та на інших опорних пунктах. Окупанти не застосовували там важке озброєння, проте ворожі обстріли були тривалими та потужними, внаслідок чого українські війська відкривали вогонь у відповідь, увівши в дію, зокрема, бронетехніку. Здебільшого противник порушував режим тиші у темну пору доби.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося дев’ять ворожих обстрілів.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Інформація ГУР МОУ

Російсько-окупаційні війська продовжують неконтрольоване встановлення мінно-вибухових загороджень на лінії фронту. Наслідки такої недалекоглядності не забарилися: 27 вересня на ділянці відповідальності так званого «6-го полку» противника стався підрив БМП на протитанковій міні.

На блокпосту в Слов’янському районі правоохоронці виявили у чоловіка нелегальні боєприпаси

О 22:45 біля села Малинівка співробітники поліції зупинили автомобіль, що прямував у бік Харкова. При перевірці його салону правоохоронці виявили магазини до снайперської гвинтівки Драгунова, 64 набої калібру 7,62 мм та гранату РГД-5.

Водій машини пояснити походження боєприпасів не зміг. Боєприпаси були вилучені, а порушника затримано.

За інформацією Національної поліції,  початку року поліцейські Донеччини вилучили з нелегального обігу майже 180 кг вибухових речовин та 148 тисяч боєприпасів, зокрема 638 гранат.

У Запоріжжі СБУ затримала ворожого пропагандиста

Правоохоронці встановили, що затриманий протягом 2014-2016 років працював у окупованому Донецьку, де готував та розміщував на інтернет-ресурсах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності й недоторканості кордонів України, а також провокував розпалювання міжетнічної ворожнечі. Співробітники спецслужби затримали пропагандиста відразу після повернення до рідного міста. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та носії інформації із доказами підготовки і розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

У Могилів-Подільському районі на Вінниччині тривають навчання місцевого підрозділу територіальної оборони

Особовий склад засвоїв порядок пропускного режиму, проводив перевірку автотранспорту, навчився використовувати тактичні прийоми при нападі на блокпости, а також протидіяти диверсійно-розвідувальним групам умовного противника.

На полігоні у Нових Петрівцях 50 найкращих військовослужбовців НГУ здавали кваліфікаційний іспит на право носити берет нового зразка з відзнакою

До програми заходу входили подолання природних та штучних перешкод, силові вправи, а також нормативи з стрільби. До участі в останньому етапі пройшли десять військовослужбовців. У підсумку право носити синій берет з відзнакою отримали шестеро найвправніших гвардійців.

Вчора через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували два вантажні автомобілі від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, що перевозили для мешканців Луганської області медичні засоби загальною масою понад 14 тонн.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *