Урочисте нагородження переможців та призерів ХІ творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді»

30.10.2017 в Слов’янську відбулось урочисте нагородження переможців та призерів ХІ творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» В урочистостях взяв участь заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Олександр Лихач.

З 2007 року серед дітей та молоді Донецької, Луганської та Харківської областей проводиться творчий конкурс «Сіверський Донець – очима молоді».

Його організаторами виступають Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів спільно з громадською організацією «Сіверський Донець – відродження».

Проведення цього конкурсу та інших заходів у рамках Дня Сіверського Дінця вже третій рік поспіль підтримує Донецька обласна державна адміністрація за сприяння обласного департаменту екології та природних ресурсів, другий рік – Луганська облдержадміністрація, і цього року вперше свою підтримку конкурсу надають Харківська обласна державна адміністрація та Харківська обласна рада.

Головна мета творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» – сформувати у молодого покоління українців активну громадянську позицію з питань охорони природи, усвідомлення важливості річки Сіверський Донець як основної водної артерії сходу України та бажання зберегти водні ресурси рідного краю.

Творчий погляд на світ очима юності і дитинства розкривають конкурсні роботи у 6-ти номінаціях: фотографії, малюнки, поетичні і прозові твори, вироби з природних та ужиткових матеріалів, дослідницькі роботи та агітаційні розробки.

Цього року на конкурс «Сіверський Донець – очима молоді» надійшло близько 1150 творчих робіт з трьох областей України – Харківської, Донецької і Луганської, через які тече наш Сіверський Донець. Найбільша кількість робіт – близько 700 – надано з Донецької області. Це утричі більше, ніж торік. Всі надані конкурсантами роботи були розглянуті комісією з оцінювання, до якої увійшли фахівці за відповідними напрямками та представники державної влади і органів місцевого самоврядування. Протокол комісії з оцінювання можна побачити на сайті Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів у розділі «Анонси подій»: http://www.sdbuvr.slav.dn.ua/UA/anons.htm

Свої нагороди учасникам конкурсу вручив і департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації: троє наймолодших конкурсантів (4-5 рочків) отримали дитячі розвиваючі книжки на екологічну тематику «Маленькими ніжками – заповідними доріжками», переможці ХІ творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» отримали науково-популярне видання про заповідник «Кам’яні могили». Ці книги було видано у 2017 році в рамках реалізації програмних заходів охорони навколишнього природного середовища.

Загалом було нагороджено понад 200 дітей. З них 36 визначені переможцями конкурсу.

У виставкових залах Центру культури і довкілля м. Слов’янська присутні змогли ознайомитись з творчими роботами конкурсантів з Донецькій області. Виставка працюватиме до 2 листопада.

Департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *