Юрій Луценко: Рішенням суду екс-голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України арештували з можливістю внесення встановленої судом застави (ВІДЕО)

У вівторок, 1 листопада 2017 року, під час брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко поінформував щодо екстрадиції та обрання міри запобіжного заходу колишньому голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Юрій Луценко зазначив, що за результатами розгляду запиту Генеральної прокуратури України до Республіки Панами про видачу підозрюваного, 01 листопада 2017 року його екстрадовано до України.

«Він надав згоду на спрощену процедуру видачі і звернувся з проханням надати певні гарантії з метою забезпечення видачі», – повідомив Генеральний прокурор України.

Також Юрій Луценко поінформував, що Печерським районним судом м. Києва розглянуто клопотання Генеральної прокуратури про обрання міри запобіжного заходу колишньому голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

«Рішенням суду підозрюваного арештували з можливістю внесення відповідної, встановленої судом застави», – зазначив Генеральний прокурор України.

«Генеральна прокуратура України не погоджується ні із заставою, ні тим більше з невеликим розміром цієї застави», – наголосив Юрій Луценко.

За словами Генерального прокурора України, суд при обранні запобіжного заходу керувався аргументами сторони захисту щодо повного відшкодування підозрюваним завданих злочином збитків, згоди на спрощену процедуру екстрадиції та наміру співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

У вказаному кримінальному провадженні зазначена особа підозрюється, у заволодінні майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, групою осіб та у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки. Внаслідок вчинення вказаних кримінальних правопорушень державі спричинено збитки на загальну суму понад 7,4 млн грн.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *