Юрій Луценко зустрівся з представниками ініціативної групи на підтримку прикордонника Сергія Колмогорова

У четвер, 2 листопада 2017 року, відбулася зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка із представниками ініціативної групи на підтримку прикордонника Сергія Колмогорова, якого судами першої та другої інстанцій визнано винним у вбивстві людини. На зустрічі були присутні заступник Генерального прокурора А. Стрижевська, співробітники Генеральної прокуратури України, військової прокуратури, представники сторони захисту, активісти, а також народні депутати, за зверненнями яких була ініційована вказана зустріч.

Під час зустрічі сторони обмінялися інформацією та було проаналізовано позиції сторін захисту та обвинувачення.

В ході зустрічі учасники обговорили можливість надання захистом переконливих свідчень щодо серйозних порушень прав засудженого в судовому процесі, а також можливість, в разі повернення судом касаційної інстанції справи на розгляд суду апеляційної інстанції, сторони захисту надати доводи, які раніше не надавалися на розгляд суду.

Сторони засвідчили, що спільним прагненням безперечно є забезпечення об’єктивності у вказаній справі, оскільки вона є безпрецедентною в розрізі оцінювання дій військовослужбовців в умовах ведення неоголошеної війни.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд переніс засідання щодо розгляду касаційної скарги у справі прикордонника Сергія Колмогорова, якого судами попередніх інстанцій було засуджено до 13 років позбавлення волі. Він обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 115 Кримінального кодексу України.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *