Заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

У Харківській обласній державній адміністрації 1 листопада 2017 року відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Одним із питань порядку денного стало обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» (щодо оптимізації чисельності працівників органів прокуратури)» (реєстраційний № 7160).

Зазначеним проектом Закону з метою забезпечення належних умов для діяльності органів прокуратури пропонується виключити норму, яка зменшує кількість прокурорів з 2018 року до 10 тис осіб.

При цьому пропонується залишити наявну наразі чисельність працівників прокуратури на рівні не більше 15 тис осіб без застереження. Таким чином, проект спрямований на оптимізацію штатної структури, що дасть змогу в межах законодавчо затвердженої загальної кількості працівників прокуратури коригувати необхідну чисельність прокурорів, слідчих, державних службовців та інших посад.

В обґрунтування позиції Генеральної прокуратури України із доповіддю виступила заступник Генпрокурора Анжела Стрижевська, яка повідомила, що скорочення чисельності прокурорів до 10 тис може істотно вплинути на стан виконання прокуратурою її функцій та збільшити навантаження на працівників. Така ситуація суттєво зашкодить реалізації завдань кримінального провадження – забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Крім того, Анжела Стрижевська зазначила, що запропоновані зміни до Закону забезпечать можливість керівництву Генеральної прокуратури самостійно проводити оптимізацію штату в межах 15 тис осіб, під час якої визначатиметься необхідна кількість прокурорів, державних службовців та інших працівників з огляду на виконувані прокуратурою функції, наявне навантаження, та обсяги фінансування відомства з Державного бюджету України.

З огляду на викладене заступник Генерального прокурора просила членів Комітету підтримати законопроект.

За результатами розгляду Комітетом одноголосно підтримано законопроект та рекомендовано Верховній Раді України прийняти його у першому читанні за основу і в цілому.

 

 

 

За матеріалами управління впровадження практики
Європейського суду з прав людини і
співробітництва з проектами Ради Європи
та Європейського Союзу
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *