На Луганщині відбувся перший семінар для новообраних голів об’єднаних …

На Луганщині відбувся перший семінар для новообраних голів об’єднаних територіальних громад

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян взяв участь у семінарі з головами та представниками об’єднаних територіальних громад щодо питань проведення перших сесій та формування виконавчих органів влади.

Захід відбувся у Луганському відокремленому підрозділі Центру розвитку місцевого самоврядування.

Вадим Данієлян привітав новообраних голів ОТГ та зазначив: «Довіра, яку висловили вам ваші виборці, вимагає відповідальності і відтепер від вас залежить розвиток ваших громад. Облдержадміністрація всіляко допомагатиме вам і сприятиме вирішенню проблем, що виникають у побудові ваших громад».

Програма семінару передбачала обговорення актуальних питань щодо організації перших сесій у створених ОТГ та формування виконавчих органів влади.

Зокрема, радник Центу з питань децентралізації Ольга Терент’єва ознайомила учасників семінару з підготовкою до першої сесії, формуванням депутатських комісій та виконавчих органів, роботою з регламентними документами ради тощо.

Крім того, учасники разом розбиралися з заступником начальника Управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Ігорем Соложеніциним у реорганізації та юридичної реєстрації перших виборів ОТГ та формування виконавчих органів влади.

Також під час семінару виникали кадрові питання, але цю тему було вирішено провести вже на місцях у кожній громаді окремо .

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *