Донеччину відвідали грузинські парламентарі

8 листопада делегація грузинських парламентарів  разом з  депутатами  Верховної Ради України  відвідали Донецьку область. Головною метою візиту  стало ознайомлення із безпековою та гуманітарною ситуацією у зоні АТО, умовами життя людей,  які мешкають на лінії розмежування.

 «Це в першу чергу політична підтримка України. Грузія, як ніхто знає, що таке війна з Російською Федерацією,  тому підтримує нашу державу, голосуючи  за всі  українські резолюції в Європарламенті.   Тож  приїзд  грузинських  парламентарів  саме в зону АТО показує, наскільки  ця підтримка є вагомою!», – сказав Народний депутат України Дмитро Лубінець.

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе  і  грузинські  парламентарі  побували у Широкіно та перевірили роботу КПВВ “Новотроїцьке”. Гості  відзначили  гідну організацію  перетину тимчасової лінії розмежування, зазначивши , що  умови для  населення є максимально комфортними та спрощеними.   Саме  такий    досвід грузинська сторона планує  перейняти для можливого  впровадження в своїй країні.

«Ми з радістю відгукнулися на запрошення наших українських колег відвідати зону АТО та місця, які постраждали від російської агресії. В Грузії ми вже проходили  подібне і досі перебуваємо в стані холодного конфлікту. Тому  наш візит – це підтримка українців, адже дуже важливо виступити спільним фронтом  до  відновлення територіальної цілісності  України та встановлення  миру», – підкреслив керівник групи з міжпарламентської співпраці з Україною Георгій Мосідзе.

В свою чергу  для  України  візит позначатиме  поглиблення грузино-українських відносин в соціально-економічних, військових  та політичних питаннях. В рамках програми перебування делегація вшанувала пам’ять жертв терористичного акту 13 січня 2015 року під Волновахою  та загиблих солдат 51-ї ОМБр у с. Благодатне.  До пам’ятних знаків загиблим депутати  поклали живі  квіти.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *