Семінар–нарада з представниками об’єднаних територіальних громад

09 листопада 2017 року на базі комунального підприємства «Регіональна телерадіокомпанія «Регіон-Донбас» спеціалістами структурних підрозділів облдержадміністрації проводилися семінари–наради з представниками об’єднаних територіальних громад, метою яких стало надання методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад Донецької області. Організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Під час зустрічі присутні представники об’єднаних територіальних громад були ознайомлені з різноманітними питаннями широкого спектру діяльності, зокрема, питаннями енергозбереження, про що  розповіли представники департаменту розвитку базових галузей промисловості.

Начальник відділу методологічного забезпечення та розвитку територій управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики довела до слухачів інформацію стосовно погодження проектів планів економічного і соціального розвитку на 2018 рік.

Управлінням культури та туризму була представлена доповідь щодо реформування галузі культури об’єднаної територіальної громади в умовах децентралізації.

Спеціалісти управління фізичної культури та спорту розповіли про нове в законодавстві в галузі фізичної культури та спорту та підсумки оздоровлення дітей влітку 2017 року;  про формування проектів програм економічного та соціального розвитку по розділу «Фізична культура та спорт» в об’єднаних територіальних громадах на 2018 рік і статистичних звітів за 2017 рік (форми 2-ФК, 5-ФК), порядок їх прийому; про участь команд об’єднаних територіальних громад у багатоетапних спортивно-масових заходах та моніторинг розміщення інформації щодо розвитку сфери фізичної культури та спорту на веб-сайтах управління, міст і районів.

Представники департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації доповіли про вплив участі підприємців у виставкових та інших бізнес-заходах на розвиток території та програму «Fit for partnership with germany» як інструмент підтримки експортно-імпортного потенціалу бізнесу. Крім того, мова йшла і про євроатлантичну інтеграцію України: взаємовідносини Україна-НАТО.

Управління з впровадження реформ та децентралізації
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *