Зведені дані АТО – 10 листопада 2017

За минулу добу обстановка в районі проведення Антитерористичної операції продовжувала залишатися напруженою. Вночі знахабнілий ворог вкотре грубо порушив досягнуті в Мінську мирні угоди, застосувавши 122-мм ствольну артилерію.

Внаслідок бойових дій двоє захисників України зазнали поранень і були швидко евакуйовані до медичних закладів. Їм надається вся необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, після 22-ї години противник наосліп випустив 20 снарядів із 122-мм гаубиць в бік наших опорних пунктів поблизу Старого Айдару. Метою цієї «акції», очевидно, було пригнітити морально-психологічний стан захисників України.

Також увечері окупанти декілька разів наважилися провести мінометні обстріли наших позицій неподалік Кримського та Луганського, загалом випустивши 23 82-мм міни. Час від часу ворог підсилював вогонь стрільбою із станкових гранатометів. Українські військовослужбовці здебільшого не вважали  за потрібне відповідати на провокації бойовиків, лише одного разу заспокоївши противника прицільним вогнем із великокаліберного кулемета.

Крім того, протягом доби незаконні збройні формування обстрілювали  зі стрілецької зброї опорні пункти Збройних Сил України в районі Донця, Трьохізбенки, Золотого та Валуйського. Майже щоразу отримували адекватну відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Загалом на Луганському напрямку зафіксовано 14 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

За добу ворог важкої зброї не застосовував. Водночас, окупанти тричі відкривали прицільний вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях поблизу Авдіївки.

Також обстрілам противника піддавалися українські опорні пункти неподалік Водяного та Славного.

Загалом на цьому напрямку окупанти відкривали вогонь 5 разів, і 5 разів отримували жорстку відповідь від наших військ із гранатометів різних типів та стрілецького озброєння. Як наслідок, у 4 із 5 випадків мужності бойовикам вистачало не більше, ніж на півгодини ведення бойових дій.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 19 обстрілів позицій Збройних Сил України. У 12 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

Російське окупаційне командування активно мінує райони дислокації підрозділів т.зв. 1 і 2 АК, чим  збільшує небезпеку та значно ускладнює життєдіяльність населення на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, внаслідок проведення мінування припинено рух по дорогах та ділянках місцевості, які забезпечували місцевим мешканцям зручне пересування.

З метою запобігання невдоволенню та протестам місцевого населення, якому тепер необхідно здійснювати багатокілометрові об’їзди мінних загороджень і проходити додаткові перевірки на блок-постах, російське командування організувало проведення роз’яснювальної роботи. Також проводиться підготовка особового складу для інсценування показових «знешкоджень диверсійних груп сил АТО» перед місцевим населенням.

Цивільно-військове співробітництво

Цього тижня групи цивільно-військового співробітництва «Світлодарськ», «Торецьк» та «Петропавлівка» забезпечили доставку для малозабезпечених родин прифронтових населених пунктів Луганське, Світлодарськ, Озарянівка, Старий Айдар та Геївка продуктів харчування, теплого одягу та вугілля для обігріву помешкань, переданих волонтерами та міжнародними організаціями.

Також група цивільно-військового співробітництва «Світлодарськ» доставила військовослужбовцям 24-го окремо-штурмового батальйону «Айдар» на передову 100 квадратних метрів маскувальної сітки, ящик з теплими речами, утепленими  устілками та дитячі малюнки, зібрані громадським об’єднанням «Народна самооборона Львівщини».

На озброєння Збройних Сил України прийнято безпілотний авіаційний комплекс Fly Eye

Комплекс призначений для ведення повітряної оптико-електронної розвідки у видимому та інфрачервоному діапазонах.

Тривалість польоту безпілотника – 120-180 хвилин, дальність дії – не менше 50 км, максимальна висота польоту – не менше 3,5 км, максимальна швидкість – 120 км/год.

Функція забезпечення військ безпілотним авіаційним комплексом покладена на Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

За минулий тиждень більше 20 учасників антитерористичної операції нагороджені відзнаками та цінними подарунками оборонного відомства. 36 захисникам України присвоєно статус учасника бойових дій

З початку антитерористичної операції відзнаками Міністерства оборони нагороджено понад 45,5 тисячі осіб, державними нагородами – 39 тисяч 594 особи. Статус учасника бойових дій отримало 218 тисяч 67 військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, які брали участь в АТО.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *