Марк Приймаков – віце-чемпіон Європи з параволейболу

4-11 листопада в місті Пореч (Хорватія) відбувся континентальний чемпіонат з волейболу сидячи. Срібні нагороди здобула чоловіча паралімпійська збірна команда України, у складі якої віце-чемпіоном Європи став Марк Приймаков із Маріуполя. Срібні нагороди також виборола наша жіноча збірна.

За оцінкою керівництва Національного паралімпійського комітету України виступ обох збірних команд на чемпіонаті Європи з волейболу сидячи є вкрай вдалим.

Для чоловічої збірної – це перша медаль за більш ніж 20 років. Найстарший спортсмен команди – Петро Остринський – йшов до цієї медалі більш ніж 20 років. Крім того, нашим хлопцям, які виступили таким самим складом, як і на Паралімпіаді в Ріо-2016, вдалось перевершити свого суперника по спарингам, надзвичайно сильну команду Боснії і Герцоговини, яка посіла третє місце.

Не менш важливою є медаль дівчаток. Нашим спортсменкам вдалось випередити досить сильну команду Нідерландів. Крім того, команда, яка виборола бронзові нагороди Паралімпіади в Лондоні-2012, наразі фактично нова. У її складі лише п’ять гравчинь попереднього складу.

Заключні матчі збірних України, в яких наші команди поступились, можна переглянути за наступними лінками. Фінальну гру чоловіків –https://www.youtube.com/watch?v=yRsu1rmbwg8 . Фінальну гру жінок –https://www.youtube.com/watch?v=op5uhZjlgNg .

Довідка

Чоловіча збірна команда України з параволейболу. Брала участь у багатьох чемпіонатах світу та Європи. 2009 р. – 4 місце чемпіонату Європи, 2010 р. – 5 місце з 24 команд на чемпіонаті світу. 2016 р. – взяла участь в Паралімпійських іграх і виборола 5 місце. В команді є ветерани, які у складі збірної СНД боролись за медалі в Барселоні-1992. Петро Остринський – найкращий волейболіст в Атланті-1996. Денис Битченко – кращий гравець Європи 2009, 2011, 2013, 2015 рр., кращий гравець світу 2010 р. та 2014 р. Сергій Шевченко – капітан команди, кращий пасуючий Європи 2011 р. У складі команди є переселенець з Донеччини – Олексій Харламов, який наразі мешкає на Дніпропетровщині.

Жіноча збірна команда України з параволейболу. Брала участь у багатьох чемпіонатах світу та Європи, кількох Паралімпійських іграх. 2010 р. – 3 місце на чемпіонаті світу. Дворазовий чемпіон Європи (2013 та 2015 рр.). 2012 р. – бронзовий призер Паралімпіади в Лондоні.

http://www.sport.donetsk.ua/news/7420_mark-priymakov—vitse-chempion-evropi-z-paravoleybolu.html

Управління з питань фізичної культури та спорту

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *